OGLASNA TABLA
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Потврђени добри српско-руски односи

–  Председник општине Чајетина Милан Стаматовић и председник Скупштине општине Арсен Ђурић одржали су недавно у Москви неколико састанака са званичницима Руске Федерације, на којима је још једном потврђено да су односи Србије и Русије на највишем могућем нивоу, а да је општина Чајетина препозната као једна од општина Србије која конкретним активностима даје пуну подршку тим пријатељским односима.

Првог дана посете Москви, делегација општине Чајетина је разговарала са пензионисаним генерал-потпуковником Николајем Викторовичем Стасковим, некадашњим начелником штаба ваздушно-десантне воске (ВДВ) Руске Федерације, који је био организатор одласка руског батаљона од Угљевика до аеродрома Слатина поред Приштине одмах након завршетка агресије НАТО на Савезну Републику Југославију 1999. године. Разговарало се о идеји да се на територији општине Чајетина постави споменик који ће подсећати на руске војнике који су учествовали у тој мисији. Наредног дана Стаматовић и Ђурић су обишли атеље уметника Чербакова, као и ливницу која ради тај споменик, симбол пријатељства Србије и Русије.
Општина Чајетина је прва општина у Србији која је пре шест година формирала посебну Канцеларију за сарадњу са Руском Федерацијом, а заменик премијера Русије Јуриј Борисов је приликом недавне посете Златибору управо нагласио да је та канцеларија мост за економску, културну, спортску и све остале облике сарадње Србије и Русије.

Извор: цајетина.орг.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Од данас у продаји збирке задатака за припрему мале матуре

Oglasna Tabla

Годфри у Ваљаоници Севојно: „Витални део привреде западне Србије“

Oglasna Tabla

У ритму недеље са Иваном Деспићем (ВИДЕО)

Oglasna Tabla

Још један ледени дан, увече слаб снег

Oglasna Tabla

Стижу позиви за војну евиденцију младићима 2004. године и старијима!

Oglasna Tabla

Здрава Србија са суверенистима излази на изборе

Oglasna Tabla

Ужички ватрогасци спасли 3.000 књига из пожара

Oglasna Tabla

Савет патријарха Павла: Како опоменути пријатеље и ближње када видите да греше

Oglasna Tabla

Грађани од банака позајмили скоро 11 милијарди евра

Oglasna Tabla