Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Потврђени добри српско-руски односи

–  Председник општине Чајетина Милан Стаматовић и председник Скупштине општине Арсен Ђурић одржали су недавно у Москви неколико састанака са званичницима Руске Федерације, на којима је још једном потврђено да су односи Србије и Русије на највишем могућем нивоу, а да је општина Чајетина препозната као једна од општина Србије која конкретним активностима даје пуну подршку тим пријатељским односима.

Првог дана посете Москви, делегација општине Чајетина је разговарала са пензионисаним генерал-потпуковником Николајем Викторовичем Стасковим, некадашњим начелником штаба ваздушно-десантне воске (ВДВ) Руске Федерације, који је био организатор одласка руског батаљона од Угљевика до аеродрома Слатина поред Приштине одмах након завршетка агресије НАТО на Савезну Републику Југославију 1999. године. Разговарало се о идеји да се на територији општине Чајетина постави споменик који ће подсећати на руске војнике који су учествовали у тој мисији. Наредног дана Стаматовић и Ђурић су обишли атеље уметника Чербакова, као и ливницу која ради тај споменик, симбол пријатељства Србије и Русије.
Општина Чајетина је прва општина у Србији која је пре шест година формирала посебну Канцеларију за сарадњу са Руском Федерацијом, а заменик премијера Русије Јуриј Борисов је приликом недавне посете Златибору управо нагласио да је та канцеларија мост за економску, културну, спортску и све остале облике сарадње Србије и Русије.

Извор: цајетина.орг.рс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Саопштење ГрО ДС Ужицe: „Ко ће да плати небригу Водовода?“

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији жене у просеку старије од мушкараца и дуже живе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 1. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Заштитне ограде за пешаке, још један од корака ка унапређењу степена безбедности у саобраћају

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Голд гондола“ у измењеном режиму рада

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас су Света Вера, Нада и Љубав

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ухапшени због утаје пореза од препродаје половних возила

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пресуда за покушај убиства Ударио синовца секиром у главу, па добио обавезну меру лечења!

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада одмрзла цену млека од 129 динара – У министарству потврдили за „Блиц Бизнис: Више нема ограничења

ОГЛАСНА ТАБЛА