OГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Potpisani ugovori o donaciji plastenika u okviru zajedničkog programa grada Užica i Fondacije Ana i Vlade Divac

U svečanoj sali gradske kuće danas je u prisustvu Ane Košel direktorke Fondacije Ana i Vlade Divac i gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević upriličeno potpisivanje ugovora sa 20 poljoprivrednih prizvođača, dobitnika donacije u okviru programa ” Divac poljoprivredni fondovi u gradu Užicu”.

Danas potpisani ugovori sa poljoprivrednim proizvođačima rezultat su zajedničkog projekta Grada Užica i Fondacije Ana i Vlade Divac, vrednog 3,7 miliona dinara za razvoj plasteničke proizvodnje. Po rečima gradonačelnice Užica dr Jelene Raković Radivojević ovo je još jedan u nizu projekata koje grad realizuje ca ciljem podrške užičkim poljoprivrednicima.

“12. apriča ove godine smo raspisali javni poziv za bespovratna sredstva za razvoj plastičničke proizvodnje. Danas smo veoma zadovoljni jer će 20 poljoprivrednih proizvođača pod veoma povoljnim uslovima dobiti plastenike. Neki od njih će pokrenuti novu proizvodnju, a neki će proširiti postojeću. Grad je za ove namene izdvojio 2,7 miliona dinara, a milion dinara Fondacija Divac, dok je učešće poljoprevrednih proizvođača 30%. O značaju donacije govori i podataka da je vrednost jednog plastenika  210 hiljada dinara, a od toga učešće korisnika 44 hiljade dinara. Nadamo se da ćemo i u buduće nastaviti ovako dobru saradnju sa Fondacijom Divac, a grad Užice će i dalje ulagati kroz različite projekte i programe za unapređenje infastrukture u selu kako bi naši poljoprivrednici tj ljudi koji žive na selu imali što kvalitetnije uslove za život.”

Zadovoljna saradnjom u proteklih šest godina je i Ana Košel direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac.

“Sarađujemo sa preko 80 lokalnih samouprava, ali grad Užice nam je najbliži partener i to nam je pokazatelj da radimo dobro zajedno. Ovo je samo jedan projekat koji radimo zajedno, takođe sprovodimo projekat i za mlade poljoprivrednike, podržavamo poljoprivrednu školu u Požegi gde smo podržali 22 učenika da dobiju neka inovativna rešenja za svoje poljoprivredno gazdinstvo sa ciljem da se ta deca vrate u Zlatiborski okrug i ostanu u svojim domaćinstvima. U procesu je i oprema koju doniramo za porodilište u Užicu, takođe radimo zajednički na ciljevima održivog razvoja  Agende 2030 kako bi svima nama bilo bolje. Grad Užice je jedina lokalna samouprava koja u celosti primenjuje ciljeve održivog razvoja u sve svoje lokalne planove.”

I korisnici donacije izražavaju zadovoljstvo i zahvalnost, jer će im kako ističu ovakva vrsta pšodrške mnogo značiti. Vesna Gajić iz Karana sa novim plastenikom koji je značajno većih dimenzija od onog koji poseduje pokrenuće proizvodnju paprike a kasnije i jagoda. Marija Simić iz Lunovog Sela, koja je upravo završila srednju školu, ima nameru da pokrene proizvodnju saksijskog cveća.

 

Prošle godine u okviru ovog programa dodeljeno je 26 plastenika, a njihovi vlanici već u ovoj plasirali su na tržište voće, povrće i cveće.

 

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржане радионице „Злакуско лончарство“ у Музеју „Старо село“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Одбојка: Златибор почео припреме, Тијана Малешевић са млађим категоријама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Министарство унутрашњих послова: Апел грађанима да не спаљују траву и ниско растиње на отвореном простору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас сунчано и веома топло, до 37 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА