ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Потписан уговор за замену котларнице у Народном позоришту Ужице

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић потписала је са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић уговор за замену котларнице у Народном позоришту Ужице. Укупна вредност пројекта је 19,7 милиона динара, од чега је 15,7 милиона определило министарство, а око 4 милиона динара Град Ужице.

И овом приликом градоначелница је истакла да је Министарство заштите животне средине поуздан партнер града Ужица

“Захваљујући веома доброј обостраној сарадњи реализовали смо бројне пројекте у претходном периоду. Сви за циљ имају, ништа друго, до здравију и чистију животну средину и што већи степен енергетске ефикасности. Зато и данас имамо разлога за задовољство, јер смо потписали уговор за замену последње преостале котларнице на мазут у установама јавне намене. У питању је котларница у Народном позоришту Ужице, дакле у самом центру и њена замена значиће много када је у питању смањење загађења у овом делу града. Хвала министарки Ирени Вујовић и њеном министарству на снажној подршци у нашој борби за побољшање квалитета ваздуха и наравно надамо се да ћемо заједно са овим министарством успети да обезбедимо средства за изградњу котларнице Међај, једине преостале на мазут у систему даљинског грејања”.

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић најавила је да ће министарство и ове године спровести значајне пројекте у многим градовима и општинама широм Србије.

“Посебно бих скренула пажњу да ћемо велике пројекте радити у градовима који бележе прекорачење прописане граничне вредности загађујућих материја у ваздуху. Мени је посебно драго што котларнице мењамо и у великом броју школа, вртића, домова здравља широм наше земље, што ће најмлађим и најстаријим суграђанима донети и боље грејање и чистији ваздух“, рекла је министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

У циљу побољшања квалитета ваздуха, МЗЖС је ове године определило 220 милиона динара за суфинансирање замене котлова у јавним установама и 170 милиона динара за суфинансирање замене индивидуалних ложишта.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа