9.3 C
Uzice
октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

POTPISAN UGOVOR ZA REALIZACIJU PROJEKATA U NAUČNOM KLUBU RCU

U Regionalnom centru za profesionalni razvoj u obrazovanju Užice (RCU) , održana je konferencija za medije povodom početka realizacije četiri projekta iz oblasti promocije i popularizacije nauke u 2017. godini u Naučnom klubu RCU.

Ugovor o realizaciji projekata iz oblasti promocije i popularizacije nauke potpisan je 06.09.2017. godine između Regionalnog centra za profesionalni razvoj u obrazovanju (RCU) i  Centra za promociju nauke. Vrednost ugovora je 307.000 dinara, a projekti koji će se realizovati do kraja godine u Naučnom klubu RCU su: Napravimo belance, Korak u fiziku, Sunčev sat na mojoj ruci i Njutnovi zakoni su svuda oko nas.

Na konferenciji su govorili Milena Vićević, direktorka RCU, Dušica Ristović, autorka projekta “ Napravimo belance“ i Jelena Radovanović, autorka projekta “ Korak u fiziku“.

Projekat „Napravimo belance!“ zamišljen je da kroz predavanja, prezentacije i nekoliko radionica približi osnove pojmove i procese molekularne biologije učenicima srednjih škola, ali i zainteresovanim građanima. Kroz predavanja i prilagođene prezentacije, na zanimljiv način biće objašnjeni osnovni pojmovi (nukleinske kiseline, gen, genom, genetički kod, amino kiseline, proteini), njihova uloga u održavanju života u ćeliji, ali i organizma u celini.

Projekat „Korak u fiziku“,  namenjen je popularizaciji prirodnih nauka, posebno fizike, na mlađem školskom uzrastu i jačanju profesionalnih kompetencija nastavnika razredne nastave za realizaciju sadržaja prirodnih nauka. Planirano je da radionicama bude obuhvaćeno oko 80 učenika iz svih osnovnih škola.

Projekat “ Sunčev sat na mojoj ruci“, namenjen je deci uzrasta od pet do sedam godina i sadrži niz aktivnosti kao što su: kreativne i zanimljive igre, interaktivne radionice, izradu poster prezentacija i izložbu.

Projekat  „Njutnovi zakoni su svuda oko nas“, učenike upoznaje sa fundamentalnim osnovama klasične fizike (Njutnovim zakonima) kroz niz zanimljivih i demonstrativnih ogleda. Ciljna grupa ovog projekta su učenici starijih razreda osnovne škole (od petog do osmog razreda), jer imaju potrebno predznanje i razumevanje za temu projekta.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Ivanjica – Neočekivano iznenađenje za Uča i njegovu đačku četu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vesovićima izgrađena nova kuća

Oglasna Tabla

Konkurs za sufinansiranje programa za omladinu otvoren je do 28. oktobra

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

DAN ODLUKE! Derbi u Užicu odlučiće ko će na lidersku poziciju

Oglasna Tabla

Срећна слава – Данас се слави Томиндан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za vikend: Maglovita, sveža jutra i „letnji“ dani

Oglasna Tabla

Poslednja faza građevinskih radova na zlatiborskoj gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla