ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Потписан уговор за реализацију мера енергетске ефикасности вредан 36,25 милиона динара

“Енергетска ефикасност се тиче свих нас, не само државе и Владе, већ свих јединица локалних самоуправа, општина, градова, индустрије, привреде малих и великих предузећа. То је задатак у коме сви морамо да учествујемо”, истакла је  је министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, после уручивања уговора о суфинансирању програма енергетске санације породичних кућа и станова у 131 локалној самоуправи, међу којима је и град Ужице.

У оквиру пројекта “Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији”, из буџета града издвојено је 14,5 милиона динара, а Министарство рударства и енергетике определило је 21,75 милиона, што значи да ће грађани Ужица у овој години моћи да рачунају на укупно 36,25 милиона динара за субвенционисану замену врата, прозора, постављње изолације, уградњу ефикасних котлова и соларних панела.

Први пут на овом јавном позиву грађани могу да добију и до 65 одсто субвенције ако се пријаве за више од једне мере. Предност имају општине које су најмање развијене и код којих је високо загађење. Оно што је такође важно је да нема рокова, јер  је позив отворен целе године.

Овај пројекат ће, по речима министарке Ђедовић  трајати пет година, јавни позив биће расписан сваке године и очекује се да 50.000 домаћинстава широм Србије уз субвенције примени неку од мера енергетске ефикасности, за шта ће укупно бити издвојено 50 милиона долара уз помоћ Светске банке.

Наредних дана очекују се правилници, којима ће бити дефинисани услови, а затим и јавни позиви у јединицама локалних самоуправа.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Општина Пријепоље обезбедила климе за породлиште, мајстори их уградили џабе – нису наплатили своје услуге

Свака друга фирма у Србији без запослених или с једним радником

Двојицу мушкараца у Ивањици ударио гом док су брали малине

Наредне недеље нови јавни позив за премије за млеко

Извучени први добитници Велике летње наградне игре

„Бубе“ стигле у златиборски ауто-камп

ОГЛАСНА ТАБЛА

Летњи биоскоп на отвореном 21. јула

Данас је Свети Прокопије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Снажна подршка ужичким пројектима средствима из опортунитета