ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Потписан Споразум о сарадњи за нову услугу социјалне заштите, Дневни боравак за одрасле са сметњама у развоју

У оквиру пројекта “Подршка одрживим услугама социјалне заштите у заједници и политикама укључивања на локалном нивоу“, који финансира Европска унија кроз национални Програм ИПА 2020, град Ужице добио је седам милиона динара за оснивање нове услуге, дневног боравка за одрасле са сметњама у развоју. Споразум о сарадњи за услугу која ће се реализовати при Градском центру за услуге социјалне заштите, потписала је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

Представницима 30 локалних самоуправа, којима су уручени споразуми, обратили су се Лав Григорије Пајкић, државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Рејхан Куртовић, државни секретар у Министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Пламена Халачева, заменица шефа Делегације Европске уније у Републици Србији и Никола Тарбук, генерални секретар СКГО.

Споразуми о сарадњи склопљени су са 20 локалних самоуправа изабраних за доделу пакета подршке за унапређење социјалне заштите, који подразумевају стручно-техничку подршку у успостављању односно унапређењу локалних планских, правних, финансијских и институционалних механизама за планирање и функционисање система социјалне заштите, као и са 10 локалних самоуправа изабраних за добијање свеобухватне подршке за успостављање, односно унапређење локалних механизама за инклузију Рома и Ромкиња.

Реализацијом овог пројекта биће створени услови за унапређење квалитета и обима услуга социјалне заштите и подстицање инклузије угрожених и маргинализованих група, што ће допринети побољшању ефикасности политика социјалног укључивања како би се подстакле једнаке могућности и активно учешће жена и мушкараца.

Уговорно тело пројекта је Министарство финансија – Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније, надлежно министарство за реализацију пројекта је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, док је Стална конференција градова и општина (СКГО) задужена за имплементацију пројекта.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Концерт народних игара и песама – КУД „Златибор“ Чајетина

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору одржана седма Туристичка конференција „Западна Србија“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Успостављен директан платни промет између Србије и Црне Горе

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србији послује 32.139 фирми које немају запослене

ОГЛАСНА ТАБЛА

Светски Дан планина обележава се данас

ОГЛАСНА ТАБЛА

Промоција књиге „У загрљају месечине“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Уговори о сталном запослењу за раднике ангажоване током ковида (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Следеће године 18 нових возова, нове пруге и линије Србијавоза

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено шест беба

ОГЛАСНА ТАБЛА