Огласна табла
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Потписан Протокол о сарадњи у области туризма између Златибора и Требиња

Чајетина, 3.12.2022 – Можете ли да замислите туристички аранжман који би подразумевао три дана боравка у Требињу уз посету Старом граду Кастел из 18. века, реци Требишњици и њеним мостовима, Музеју Херцеговине са Дучићевим легатом, а након тога три дана на Златибору са укљученом вожњом најдужом панорамском жичаром на свету, Златиборском Голд гондолом, посетом Стопића пећини, водопаду у Гостиљу или скијалишту на Торнику? Управо о томе су разговарали и након тога потписали Протокол о сарадњи у области туризма директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић и директор Туристичке организације Требиње Мирјана Путица.

Подршку овом догађају су дали председник Скупштине општине Чајетина Арсен Ђурић који је нагласио да „општина Чајетина и Град Требиње осим туризма имају потенцијал за сарадњу и у осталим областима друштвеног живота“ и заменик градоначелника Града Требиња Дражен Бошковић који је нагласио да се „кроз овај споразум ствара основа за још квалитетнију сарадњу, да што више људи из Требиња и целе Републике Српске долазе на Златибор и у Србију, а исто тако да што више људи из овог региона долазе у наше Требиње, богато културно-историјским наслеђем“.

Директор Туристичке организације Златибор Владимир Живановић је приликом потписивања Протокола о сарадњи нагласио да су Златибор и Требиње и до сада остваривали одличну сарадњу и да је сазрело време да се размишља о заједничком туристичком производу и још широј и значајнијој размени искустава.

„С обзиром да Златибор слови за једну од водећих туристичких дестинација Србије која бележи континуиран раст и развој“, обратила се присутним туристичким радницима који су присуствовали потписивању протокола директор Туристичке организације Требиње Мирјана Путица, „нисмо имали дилема да је Златибор дестинација са којом Требиње треба да успостави чвршћу сарадњу. Спремни смо да од Златибора преузмемо позитивне примере развоја туризма, као и да заједнички учествујемо на промоцијама и наступима у организацији Туристичке организације Златибор. Још један разлог за успостављање чвршће сарадње између Требиња и Златибора јесте податак да су становници Требиња и читаве Републике Српске редовни посетиоци Златибора током читаве године, док становници Златибора и читаве западне Србије наш град воле и симпатишу и обилазе у све већем броју“.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас су Часне вериге Светог апостола Петра

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за недељу – 29. јануар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нова младост ужичке „Младости“

ОГЛАСНА ТАБЛА

Часови без мобилних телефона од 1.фебруара у Техничкој школи Радоје Љубичић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Проверен начин за припрему џигерице (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Јачање подршке предузећима која запошљавају особе са инвалидитетом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Танасковићева: Држава не дугује пољопривредницима, али ће им исплатити додатних 15 милијарди динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лажно се престављао као тржишни инспектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акустично крстарење четвртком: Trio Bypass

ОГЛАСНА ТАБЛА