Укупан број туриста на територији града Ужица са оствареним ноћењима до 1. децембра 2022. године износио је 75 781, при чему је 52 896 ноћења остварено од стране домаћих гостију, а 23 085 је број остварених ноћења страних туриста. Када је реч о нашим најпознатијим туристичким локалитетима којима газдује ТО Ужице највише посетилаца 6 500 било је у Потпећкој пећини, 5 500 њих обишло је ужичку тврђаву Стари град, док је  у току тромесечног рада у Неолитском насељу “СтаПарк” боравило је 2 143 посетиоца.

У 2022. години у којој је коначиште “Град” обележило пет година успешног рада и пословања реализовано је 1027 ноћења домаћих и 275 ноћења страних туриста. Завршен је пројекат реконструкције и проширења смештајних капацитета, који је реализован у сарадњи са Министарством туризма и омладине које је определило 7 милиона динара. 2,5 милиона динара је учешће града, а 1,3 милиона динара издвојила је Туристичка организација Ужице.

Такође у 2022. години ТО Ужице у два наврата је кроз програм за реализацију јавних радова у сарадњи са НСЗ ангажовала укупно шест лица, која су пружала лоигистичку подршку на подизању нивоа услуге и информисаности суграђана и посетилаца о туристичким производима града Ужица, кроз промоцију, истраживање тржишта и ажурирање базе података. Радило се веома активно и на промоцији свих садржаја и потенцијала кроз учешће на многобројним домаћим и међународним сајмовима и манифестацијама.

Како је предвиђено планом рада промоција ће бити интетзивна и током ове године, кроз учешће на сајмовима али и штампање промотивних материјала. Активности ће бити усклађене и са Планом развоја града Ужица за период 2023-2030. чије усвајање се ускоро очекује. ТО Ужице ће заједно са градом бити укључена у све пројектне активности, које ће се изводити у циљу потпуне обнове Старог града, али и све активности везане за пројекат “Престоница културе Србије 2024”.

Наредних дана почеће и реализација новог пројекта кроз Програм прекограничне сарадње са БиХ. “Јачање пешачког коридора у прекограничном подручју Србије и БиХ”, пројекат је вредан је око 404 хиљаде евра, реализација ће трајати 24 месеца са циљем да се унапреди квалитет туристичке понуде на отвореном у складу са европским стандардима. Биће обележено 580 километара пешачких стаза и постављено 10 одморишта уз обуке за обележавање и набавку неопходне опреме. Пројекат предвиђа и промоцију пешачких и планинарских стаза у прекограничној области уз интезивну медијску промоцију.

Туристичка организација Ужице се припрема и за нову сезону у “СтаПарку”, који ће за посетиоце бити отворен у периоду од 1. маја до 31. октобра, а трасу дужине око 7км сви посетиоци прелазиће  електричним возићем.

Као и претходне године у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом Златибор биће организоване разноврсне радионице за децу.