ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Потенцијали и изазови жена предузетница представљени изложбом у ГКЦ-у

У Градском културном центру Ужице, а у оквиру пројекта “Локални механизми за развој женског предузетништва” отворена је изложба ауторке Весне Живановић, након чега је одржана и Јавна дебата на тему “Потенцијали и изазови жена предузетница у развоју локалне економије”.

“Потенцијали су када је реч о женама готово неисцрпни, а изазови многобројни”, истакла је помоћница градоначелнице Ужица и председница Сваета за родну равноправност Мирјана Радивојчевић.

Према њеним речима, ова изложба приказује пут развоја који су неке жене успешно савладале и свој бизнис са нивоа предузетништва подигле на ниво микро и малих предузећа.

“Оне су доказ да је могуће, а изложба ауторкеВесне Живановић је један од начина да промовишемо женско предузетништво и подстакнемо суграђанке да се боре за реализацију својих пословних идеја. Бројни су разлози што до сада немамо већи број предузетница али се искрено надамо да ћемо институционално и ванинституционално охрабрити жене, које су иначе мање склоне ризику да креирају своје бизнисе на основу релевантних информација о могућностима финанисирања и да се окушају у предузетничким сферама пословања”.

Током Јавне дебате на тему “Потенцијали и изазови жена предузетница у развоју локалне економије”, могло се чути да су основни проблеми то што жене, а посебно жене предузетнице немају у нашем друштву равноправан положај и нису довољно укључене у локалне развојне процесе. Кључни проблем је како су истакле учеснице економска неједнакост мушкараца и жена и недовољна искоришћеност женских ресурса.

Из наведених разлога Град Ужице је реализовао програм “Кључни кораци ка родној равноправности фаза 2”, као део пројекта “Локални механизми за женско предузетништво”, чији је основни циљ подизање нивоа знања предузетница и оних које се спремају да то буду.

Одржане су четири једнодневне радионице, две на тему фондова за покретање сопственог бизниса и две на тему покретања бизниса у руралним срединама. У реализацију је било укључено око 60 жена од којих неке већ имају свој бизнис и желе да га унапреде, а неке се тек спремају да остваре своје пословне идеје. Одржани су и састанци представника локалног Савета за привреду, доносилаца одлука и предузетница а цео пројекат пратила је медијска промоција.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

„Корњача и зец“ у Дому културе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Колико се тренутно плаћају послови чишћења стана?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преселите пчеле тамо где има више цвећа

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Весном Читаковић (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Отворен фестивал „Ужички стрип сусрети“ (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провизије, нотификације, одржавање рачуна: Шта све банке наплаћују?

ОГЛАСНА ТАБЛА

До краја месеца предлог за обавезно служење војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дан планете Земље обележен у ОШ „Димитрије Туцовић“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата редовне накнаде за незапослене

ОГЛАСНА ТАБЛА