ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Посвета Милошу Црњанском, Повеља – Селимиру Радуловићу (видео)

По десети, јубиларни пут, на Шуматном брду су јуче упаљене Песничке ватре златиборске, овога пута у част писцу Милошу Црњанском. Ватру је упалио песника Селимира Радуловића, који је и овогодишњи добитник Повеље „Песничких ватри златиборских“.

Традиционална манифестација „Песничке ватре златиборске“ у част 130 година од рођења Милоша Црњанског и овогодишњег добитника Повеље „Песничких ватри златиборских“ Селимира Радуловића, одржана је синоћ у Културном центру Златибор. У програму су учествовали песници који су претходних дана били део Међународних књижевних сусрета у Београду, Јелена Буевич из Украјине и Чедомир Вукићевић из Црне Горе, као и песникиње из Чајетине Мирјана Ранковић Луковић и Марија Вуловић, председник Матице српске Драган Станић, драмски и филмски уметник Лазар Ристовски, Првак драме Ужичког народног позоришта Слободан Љубичић и ученица Угоститељско туристичке школе из Чајетине Јелена Ковачевић као и дечји хор „Млађани грађани“ са Златибора. Присутне је поздравио председник општине Чајетина, Милан Стаматовић.

„Овим песничким ватрама златиборским ми се стварно трудимо да кроз културне догађаје нешто променимо и да не будемо несхваћени као што је био Милош Црњански. Ми, као локална самоуправа, се трудимо да све ово што је модерно, савремено, преточимо са оним традиционалним и да не заборавимо наше познате и признате научнике и песнике“, напоменуо је Стаматовић.

О добитнику Повеље Песничких ватри говорио је председник Матице српске, а сам добитник, захваљујући се на награди, публици се обратио песничком беседом.

Својим стиховима публику је дирнула песникиња из Украјине. Песнички венац сплитали су и песници из Подгорице и Чајетине. Ово вече учинили су посебним стихови Милоша Црњанског у чију част је упаљена овогодишња ватра на Шуматном брду, а које је маестрално оживео глумац Лазар Ристовски.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА