ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Postanite eGrađanin

Građani Užica mogu da se, u prostorijama Gradske uprave Užice, u kancelariji br 12 – Jedinstveno upravno mesto, obrate za pomoć prilikom kreiranja dvofaktorske autentikacije, koja za prijavljivanje ne koristi sertifkat.

eGrađanin može da pristupa Portalu eUprava na bezbedan i pouzdan način i može da potvrdi svoj identitet u digitalnom svetu pomoću mobilnog telefona (tzv. dvofaktorska autentikacija). Građani dobijaju od službenika odštampane parametre i pomoć za pokretanje aplikacije na mobilnom telefonu (Consent ID). Prilikom prijavljivanja na Portal eUprave građanima je dovoljno da ukucaju korisničko ime, nakon čega će im na mobilni telefon stići zahtev da jednim klikom potvrde da su zaista oni pokušali da pristupe svom nalogu.

Kreiranjem naloga, ili posedovanjem el. sertifikata i čitača, po prvi put mogu da vide svoje podatke iz 15 različitih registara u nadležnosti Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (matične knjige rođenih i venčanih), Ministarstva unutrašnjih poslova, Centralnog registra socijalnog osiguranja, Nacionalne službe za zapošljavanje (trenutna evidencija i istorija evidencije), Republičkog geodetskog zavoda i PIO fonda. Ovo znači da će građani imati na jednom mestu transparentan uvid u sve svoje podatke. Takođe je omugućen uvid u lične podatke u registrima lokalne poreske administracije i Poreske uprave Republike Srbije.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Србији недостаје ових 20.000 радника: Плате веће од оних које примају професори и лекари, а не треба факултет

Градоначелница на Другој националној конференцији „Србија – наша породица“

До сада 583 мајке уз подршку државе обезбедиле дом својим породицама

Данас се обележава Дан борбе против гојазности

Меморијално поетско вече

Успешан викенд за каратисте КК „Ужице“

У среду без воде потрошачи који се снабдевају са Живковића врела

Тијана се из Београда вратила у село и обновила чукундедину воденицу

Стижу нова правила о возачким дозволама