OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA VESTI IZ OKRUGA

Posle tri dana konačno prestalo da pada na Goliji: Snega ostalo „za izvoz“, ne može se otopiti do Đurđevdana, pojedini putni pravci i pored teške mehanizacije i dalje zavejani

Ivanjica – Nakon tri dana intenzivne padavine su na teritoriji opštine Ivanjica konačno stale, pa su putari mogli da izađu na zavejane deonice i očiste sneg. Najkritičnije je na planiskim prevojima Golije gde je trenutno količina snega veća nego u pojedinim zimskim mesecima.

„Teška mehanizacija je izašla ne teren, pročišćen je pravac od Međugroja do Prekog brda, nameti su visine i po nekoliko metara. Deonica od Prekog brda do Odvraćenice je i dalje potpuno neprohodna za saobraćaj i zato i dalje važi apel da se bez preke potrebe ne kreće gore na put“, rekao je za RINU, Vitomir Arsović iz JP „Putevi Ivanjica“.

Tokom prethodnih dana upravo na putnom pravcu od Prekog Brda do Odvraćenice u snežnim nametima su bila zaglavljena dva automobila i ukupno pet putnika. Iz snežne vejevice uspeli su na sigurno da ih izvedu pripadnici Civilne zaštite, nakon nekoliko sati teške borbe sa jakim nanosima snega i vetra.

Snežne padavine početkom proleće izazvale su kolaps u pet mesnih zajednica u Ivanjici stoga je na tom delu teritorije proglašena vanredna situacija koja je i dalje na snazi.

„Tek sa prestankom padavina mehanizacija je uspela da krene u čišćenje putnih pravaca ka najkritičnijim delovima u opštini. Prilazni putevi do Devića, Ostatije, Brusnika, SrednjeReke i Pridvorice biće očišćeni u najkraćem roku. U tim selima ima dosta i staračkih domaćinstava i zato je neophodno da budemo brzi i ekspeditivni“, kaže Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

Izvor: mediaportal.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Potresna ispovest Ivane iz Užica: Tata mi je dva puta dobio koronu, prvi put je jednom kinuo. Drugi put je umro

Oglasna Tabla

Ove nedelje pojačana kontrola prekoračenja brzine, od srede “Spid maraton”

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za utorak – 20. april

Oglasna Tabla

Narodna stranka: Iskopavanje litijuma ugrožava celu Srbiju

Oglasna Tabla

Kon: U Beogradu se skoro stiglo do kolektivnog imuniteta

Oglasna Tabla

Najbolje užičko – Dejan Petrović, ambasador srpske trube

Oglasna Tabla

Vodostaj Zovinskog jezera u opadanju, meštani uplašeni od pokretanja klizišta

Oglasna Tabla

Ko je bila najstarija srpkinja koja je preminula u 109. godini: Nadežda se družila sa Desankom Maksimović, nije pila ni pušila

Oglasna Tabla

Hleb treba poštovati: Snažne reči patrijarha Pavla promeniće vas iz korena

Oglasna Tabla