13.3 C
Uzice
август 19, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Posle devet godina stigla gradska voda i u zaseok Zariće u Kačeru

Danas su posle devet godina od početka izgradnje vodovoda u zaseoku Zarići u Kačeru, 43 domaaćinstva dobila mogućnost priključenja na gradski vodovod. Prvi koji je to i uradio je Milivoje Zarić starosedelac ovog sela koji je istakao da je ovo veliki dan za njegovu porodicu, komšije, jer su do sada kupovali vodu za piće obzirom da voda iz seoskog vodovoda nije bila ispravna za piće. „Od danas vodu pijemo sa česme kao i svi ostali građani Užica“- rekao je Zarić.

Vrednost izgradnje vodovoda dugog 4100 metara izgrađenog u Zarićima je 11,5 miliona dinara

Još 2009. godine meštani Kačera, tačnije zaseoka Zarići su započeli projekat izgradnje ovog vodovoda kada su sa firmom „Jedinstvo“ potpisali ugovore o izgradnji. Nakon ubrzanog početka radova usledile su godine zastoja i činilo se da vodovod neće skoro biti završen.

Završetkom izgradnje vodovoda u Zarićima 43 domaćinstva imaju mogućnost priključenja na gradski vodovod

„Prošle godine su nam se obratili meštani iz Kačera sa svojim problemom. Kako je kočnica realizaciji ovog za njih veoma bitnog projekta bila finansijske prirode, gradsko rukovodstvo je odlučilo da pomogne. Uplatili smo 1,5 miliona dinara izvođaču i radovi su nastavljeni“- rekao je na otvaranju ovog vodovoda gradonačelnik Užica Tihomir Petković i dodao da je ukupna investicija vredna oko 11,5 miliona dinara a da je Grad Užice učestvovao sa oko 4,5 miliona kako bi se izgradnja vodovoda završila.

Izvor: uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Danas sunčano i veoma toplo

Oglasna Tabla

Данас је Преображење Господње

Oglasna Tabla

Uz prelep ambijent pobeda Slobode na početku sezone

Oglasna Tabla