18.8 C
Uzice
октобар 17, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SPORT PLUS - UŽICE

Posle 25 godina ponovo je vraćen rukometni klub gluvih Užice

Posle 25 godina ponovo je vraćen rukometni klub gluvih Užice. Moram istaći da smo imali izuzetno dobre igrače koji su se dugo takmičili sa čujučima u RK Užice u prvoj srpskoj ligi. Treba pomenuti naše stare igrače koji su izvesno vreme igrali u istom: braća Milivojević, Delagić, Vujović, Tomićević, Pljakić i Drobnjak. Užice je dalo najviše reprezentativaca. Novi predsednik Borko Veselinović je imao izrazitu želju da vrati naš rukomet gde je nekad stao. Sada nakon 25 godina nastupamo u Opštinskoj ligi. Predsednik je angažovao našeg dugogodišnjeg igrača Dragišu Drobnjak za trenera. Trener je pokazao uspeh u vođenju ekipu gluvih rukometaša. Takođe Drobnjak predstavlja našu reprezentaciju kao selektor reprezentacije gluvih Srbije.

Ekipa je Užica sastavljena je od sledećih igrača: Duraković, Tenić, Aleksić, Dj. Tomićević, M. Tomićević, Nikolić, A. Stojković, Ačimović, U. Stojković, Čalić, Stojić, Veselinović, Matić, Rokić, Muradić, Stojanović i trener Drobnjak. Potrudićemo se da uspemo da uđemo u viši rang. Imali smo utakmicu protiv Arilja, koja je bila tvrda i teška, ali timskim duhom i efikasnošču u drugom poluvremenu uspeli smo da je dobijemo sa 25:23. Istakli su se kapiten Duraković, Aleksić, M. Tomičević i golman Tenić.

Ja kao trener sam zadovoljan njihovim zalaganjem na terenu i trudićemo se da ovako i nastavimo. Sledeću utakmicu igrami protiv RK Užice i nadamo se novoj pobedi.

Pre svega želim da se zahvalim predsedniku Borku Veselinoviću kao i Petru Vukojčiću koji su nam omogućili da se takmičimo u ligi. Takođe hvala treneru koji je uspešno vodio utakmicu koju smo imali protiv RK Arilje. Zajedničkim trudom i timskim duhom  došli smo do pobedničkog rezultata od 25:23. Želim da izrazim zahvalnost i mojim igračima koji su pokazali da imamo potencijale da uđemo u viši rang. Hvala RK Arilju na fer i korektnoj igri. Sledeće kolo se igra u nedelju protiv ORK Užice, gde takođe očekujemo dobar rezultat. 

Kapiten Admir Duraković.

Ponosan sam na našu ekipu, prva pobeda posle 25 godina. Sportsko društvo gluvih Užice je nastavilo sa radom 2012. godine. Od tada se takmičimo u sledećim sportovima: mali fudbal, rukomet, ribolov, košarka gde ostvarujemo velike rezultate na državnim takmičenjima gluvih kao i na međunarodnim takmičenjima. U rukometu smo vicešampioni. Nezadovoljan radom ORK Užice, odlučio sam da nakon 25 godina vratim klub gluvih i trenutni cilj nam je da uđemo u viši rang, ali sve u svoje vreme. Sledeće godine slavimo 50 godina od otvaranja našeg sportskog društva gluvih. Uz konsultacije sa kapitenom Durakovićem i trenerom Drobnjak Dragišom uspeli smo da osnujemo klub. Želim da se zahvalim mojim igračima koji volonterno igraju za naš klub i što mogu da imam njihovu podršku. Želim posebno da se zahvalim Nenadu Ačimoviću, nekadašnji član superligaške ekipe Sloga koji je takođe prihvatio da igra za nas. Takođe čuvena braća Milivojević su se ponudili da nas podrže i prenesu iskustvo koje imaju. U nedelju igramo 2. kolo protiv ORK Užice. Međutim imamo jednu prepreku koju nismo rešili a to je mesto gde možemo trenirati, finansijski smo baš loši i nismo u mogućnosti da isplatimo potrebne troškove za halu gde bismo mogli trenirati. U nadi da će nam neko izaći u susret želim sve najbolje našim igračima. 

Predsednik Borko Veselinović

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

U 65 škola programi za obrazovanje odraslih

Oglasna Tabla

Tehnološki požar u fabrici u Lučanima, povređena dva radnika

Oglasna Tabla

Berba završena, a rod maline još uvek neisplaćen

Oglasna Tabla

Užas u osnovnoj školi! Đak tukao direktora sedištem od bicikla: Prvo ga je udario u glavu, a zatim mu zadao više udaraca pesnicama!

Oglasna Tabla

Od 1. januara u prodavnicu s cegerom: Evo koliko koštaju papirne, biorazgradive i pamučne kese

Oglasna Tabla

Porodica Seladin sa suzama gledala kako im je dom sravnjen do temelja, bolesnu Suzanu na nosilima izneli pre rušenja

Oglasna Tabla

Samo Zlatiborcu odobren izvoz u Rusiju, ostali još pod zabranom

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – “Dugonja,Trbonja i Vidonja“

Oglasna Tabla

„Olimpijski trening sa Vojvođanskom bankom“ na Gradskom trgu

Oglasna Tabla