OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Поскупљују цигарете од 1. Јула! Најјефтинија паклица за 300, најскупља чак 580 динара – Ево када ће цене бити као у ЕУЦигарете ће од 1. јула бити скупље за 10 динара па ће тако најјефтИнија паклица коштати 300, а она најскупља чак 580 динара!

Разлог за поскупљење цигарета од 1. јула је увећање специфичне акцизе за динар и по. Она се два пута годишње, у јануару и јулу, коригује у складу са акцизним календаром. Потом следи још шест поскупљења.

Након тога, држава ће по овом основу произвођачима уместо досадашњих 79.75 динара узимати 81.25 динара по пакли. Том динамиком, односно два пута годишње, све до 2025. године, ће се увећавати овај државни намет уз који се на цену цигарета зарачунава и пропоционалана акциза од 33 одсто, која би требало да остане и у наредне три године непромењена. На све то се додаје и ПДВ.

Циљ ових измена је усклађивање са стандардима Европске уније по којима би до 2025. године држава уместо садашњих 70, требало да приходује најмање 90 евра на 1000 комада цигарета, односно 1.8 евра по паклици. По тим стандардима треба очекивати да ће пушачи у Србији за три године плаћати исто као они у земљама Европске уније.

Оно што је за утеху пушачима је да ће поскупљење бити постепено али је сасвим извесно да пушаче у Србији неће заобићи европски прописи. Износ акцизе на течности за пуњење електронских цигарета биће увећан наредних дана за динар по милиметру што значи да и они који користе овај ужитак ће морати да издвајају више пара као и они који користе све популарнији несагоревајући дуван, где ће паклица такође поскупети у просеку за 10 динара.

Све у свему, у наредне три године пушаћи ће све скупље плаћати свој ужитак, па је реално очеквати да 2025. године српске цене дуванских производа достигну европске.

(МОНДО)

https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
https://www.youtube.com/watch?v=DemPRUbaZDo
Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ПИО фонд остао без великог броја пензионера

ОГЛАСНА ТАБЛА

Миленка из Нове Вароши још увек нема, нестао пре 20 дана породица трага за њим

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тиодоровић: Разматрамо одлагање школске године и опцију да се одељења са 30 ученика деле

ОГЛАСНА ТАБЛА

Буктиња прогутала Фиат Пунто: Запалило се возило испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сунчан и топао летњи дан у Србији: Највиша дневна температура 35 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због кријумчарења наркотика у Пријепољу ухапшен пар из Подгорице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мушкарац теже повређен након пада са мотора у Бродареву

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Браниславом Митровићем (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

РЕКОРД У УЖИЦУ! 3.200 људи на Слободи, само за 50 људи мање него ли у читавом колу Суперлиге!

ОГЛАСНА ТАБЛА