Home / FOTO RAZGLEDNICA / Poskupelo grejanje u Užicu

Poskupelo grejanje u Užicu

Gradska vlast u Užicu je odlučila da poveća cenu grejanja i to za 11,1 odsto, uz obrazloženje da su na tržištu naglo povećane cene energenata koje koristi JKP Gradska toplana.

To je odluka Gradskog veća, čiji su članovi na današnjoj sednici prhvatili zahtev JKP Gradska toplana o povećanju cene centralnog grejanja.

– Razlozi za povećanje cene sadržani su u činjenici da je na tržištu došlo do naglog i velikog skoka cene energenata koje Toplana koristi za grejanje. Uz dozvolu za višu cenu, Veće je obavezalo Toplanu da mesečno prati cene energenata i da, ukoliko dođe do njihovog stagniranja, izvrši promenu cene nadole, navedeno je u informaciji iz gradske uprave. 

Prema novom cenovniku, za koji nije navedeno od kada će se primenjivati, vlasnici stambenog prostora plaćaće 99,7 dinara, a poslovnog prostora 124,70 dinara po kvadratnom metru. U cenu nije uračunat PDV, koji iznosi 10 odsto, a kada se on uzme u obzir građani će tu uslugu plaćati 109,67 dinara, a vlasnici poslovnog prostora 137,17 dinara po kvadratu.

Inače, poslednji put grejanje u Užicu je poskupelo krajem septembra prošle godine, a JKP Gradska toplana, u najvećem broju svojih kotlartnica, koristi gas kao energent.

Izvor:danas.rs/piše:N.Kovačević

Podeli članak

Komentari

https://matis.rs/