OГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Поскупела регистрација, цену мења полиса осигурањаНеколицина осигуравајућих кућа јуче и прекјуче подигла је цене полисе осигурања од аутоодговорности за око 22 одсто у
просеку, што је подигло и укупну цену регистрације, сазнаје „Блиц Бизнис“. Они који нису променили ценовнике од 1. августа, учиниће то наредних дана. Претходни пут цена полисе осигурања од аутоодговорности промењена је пре пуних осам година – у јулу 2014. године.

Ново поскупљење се не односи на цену укупне регистрације, већ само на поменуту полису. Пример тако говори да ће регистрација која је до сада коштала 27.000 динара добити поскупљење само на трошак полисе који износи 10.500 динара. Конкретније, 22 одсто поскупљења на овај значиће додатни цех од 2.310 динара. Практично, уместо 27.000 динара регистрација ће убудуће коштати 29.310 динара!

Генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић детаљно је за Блиц Бизнис појаснио разлоге поскупљења.

– Основни разлог поскупљења полисе осигурања од аутоодговорности јесте раст цене резервних делова, условљен инфлацијом на светском нивоу. Ту је и раст цена услуга транспорта и процене штете, а значајна ставка која је утицала на поскупљење су и више цене радног часа у сервисима јер смо достигли цене које су актуелне у најразвијенијим европским државама, рекао је за „Блиц Бизнис“ Душко Јовановић и додао:

– Укупна ситуација на тржишту аутомобила се неповољно одражава на пословање друштава за осигурање у делу АО. Са једне стране, производе се све софистициранија и скупља возила, пре електрична, која су подложнија оштећењима, док са друге стране имамо евидентан скок цене половних возила на тржишту, која су репер за одређивање накнаде штета на возилима, додаје Јовановић.

Он наглашава и да је претходни пут цена полисе осигурања од АО промењена 01. јула 2014. године. Од тада до данас, забележена је инфлација, мерена индексом раста потрошачких цена, од 20,68 одсто. Са друге стране, у 2019. години имали смо промену бонус/малус система у делу повећања бонуса, са 10 на 15 за другу и са 15 на 25 одсто попуста за прву премијску групу.

Јовановић каже и да су на раст цене основне полисе осигурања утицали и међународни фактори, ако тако можемо да их назовемо.

ГЗС/Блиц

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Потпуни колапс на Гостуну, формирана колона возила дугачка преко 10 километара

Oglasna Tabla

Пуњени еклери као из посластичарнице: Направите најукуснији домаћи колач са кремастим пуњењем

Oglasna Tabla

Појачана контрола брзине кретања возила

Oglasna Tabla

Завршене летње радионице на Дечјем одељењу НБУ

Oglasna Tabla

Ужичанин Виктор Лукић спасао живот Раду кога је ујео стршљен на мотору

Oglasna Tabla

Данас променљиво време, местимично с кишом

Oglasna Tabla

Клинички психолог Влајко Пановић: Ово су најважнији задаци родитеља деце до четврте године

Oglasna Tabla

Биг бенд на Градском тргу

Oglasna Tabla

Уштипци без квасца и прашка за пециво запечени у рерни: Права сензација на интернету – здрави и ваздушасти, цео свет полудео за њима

Oglasna Tabla