Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Посета представника градске агенције за управљање отпадом у Паризу

Француска делегација коју су чинили François-Xavier Kowandy, аташе за сарадњу амбасаде Француске у Београду, Pierre Hirtzberger, генерални директор техничке службе, Градске агенција за управљање отпадом у Паризу “SYCTOМ” и Caroline Chal, директорка за међународну сарадњу поменуте агенције, боравила је данас у радној посети Ужицу.  Циљ ове посете је упознавање са системом управљања отпадом у граду који је од стране Амбасаде Француске прошле године награђен признањем “Еко општина”.

Након обиласка Регионалног центра за управљање отпадом Дубоко, чланови француске делегације са представницима градског руководства и Одељења за заштиту животне средине разговарали су о систему управљања отпада у граду и изразили задовољство виђеним.

Како је истакао аташе за сарадњу амбасаде Француске у Београду François-Xavier Kowandy, град Ужице је заслужио признање које је добио. Додаје, конкурс за Еко општине биће расписан и ове године а са циљем препознавања и подршке градовима и општинама у којима је остварен напредак у овој области.

Генерални директор техничке службе, Градске агенција за управљање отпадом у Паризу „SYCTOМ Pierre Hirtzberger истиче да су у Ужице дошли како би видели на који начин се Ужице бави овом темом, шта су од свега онога што су добили успели да имплементирају у свој рад и на који начин се баве третирањем отпада.

“Заиста смо врло изненађени и импресионирани начином и количином урађеног. Регионални центар за управљање отпадом “Дубоко” заиста је добар пример како се борити са изазовима које третирање отпада намеће”.

Уз подсећање да су представници Одељења за заштиту животне средине и јавних предузећа која се баве третирањем отпада имали прилку да бораве у Паризу и упознају се са начином управљања отпадом у том граду, заменик градоначелнице Ужица Драгољуб Стојадиновић истиче да је то било веома значајно искуство.

“Надам се да су се наши гости из Париза данас и лично уверили да је у тој области остварен значајан напредак, када је у питању функционисање Регионалног центра за управбљање отпадом “Дубоко” који су управо обишли. И у наредном периоду разговараћемо о начинима, моделима и неопходним ресурсима за успостављање што бољег и одрживијег система у нашем граду. Знате да улажемо значајна средства и уз подршку како Француске тако и осталих донатора из Европске уније и полако али сигурно мењамо систем”.

Према његовим речима очекује се да се примарном селекцијом отпада ускоро покрије територија целог града а упредо са свим напорима ради се и на едукацији грађана.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Спремност у свим ситуацијама

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за понедељак 29.05.

ОГЛАСНА ТАБЛА

Невреме правило хаос у деловима Србије: Ванредно у околини Пожеге и Ужица, путеви у Златиборском округу оспособљени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почињу пријаве за нових 100.000 ваучера за одмор у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зарада у овом послу иде и до 200.000 месечно! Жене су главне у овој бранши, а почетна улагања нису велика

ОГЛАСНА ТАБЛА

Инфлација у Србији успорава: Да ли то значи да ће и цене пасти?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Опрез у саобраћају због пљускова

ОГЛАСНА ТАБЛА

Радницима омогућити флексибилније коришћење годишњег одмора

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза 28. мај 2023.

ОГЛАСНА ТАБЛА