ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Посета министра омладине Омладинском центру на Златибору (видео)

Министар туризма и омладине у Влади РУБЛЕ Србије, Хусеин Мемић , данас је са представницима овог министарства посетио Омладински центар на Златибору. Првобитно се, са председником општине Чајетина, обратио омладинцима у конгресној сали „Романије“ са жељом да чује њихове идеје и планове, понудивши подршку Министарства за њихову реализацију. Посета министра омладине

Данас је Центар за младе општине Чајетина посетио министар туризма и омладине са представницима овог министарства, у намери да се упозна са простором намењеним младима, са реализованим активностима, а пре свега са њиховим жељама ,идејама, плановима. Обраћајући се присутнима, министар Мемић је истакао да је за врло кратко време, од првих сусрета и договора да се у општини Чајетина направи простор за младе, ова идеја и реализована на задовољство свих.

„Оно што јесте наш приоритет јесу омладински простори за младе и ја бих био задовољан да, за можда неких годину – две дана, да Општина, да ви људи овде, доносиоци одлука, користите овај ресурс, да кроз Центар за младе пратите развој младих људи, да можда за неко догледно време те младе људе укључујемо да и они сутра буду део локалне зједнице и да буду лидери, не само у свом крају, него да буду лидери и шире. Ми смо као Министарство туризма и омладине определили у овој години негде око 16 посто већи буџет за Сектор за младе. Оно што је такође интересантно јесте да смо помогли развој 13 омладинских клубова или центара за младе. Ја мислим да ћемо за наредних месец дана отворити два прелепа омладинска центра“, рекао је Хусеин Мемић министар туризма и омладине.

Поздрављајући госте из министарства, омладинце и присутне званице, председник општине Чајетина Милан Стаматовић је рекао да је на локалној самоуправи врло одговоран задатак, а то је стварање повољне климе за останак младих у завичају, уз пуну подршку надлежног министарства.

„Мисија је иста и ево, за ово врло кратко време се показало да нисмо нимало погрешили што смо заједно са вама ушли у ове послове и да вас интегришемо у друштво док сте у основној школи, да се осетите као битни и важни и да се пронађете у својим животним позивима. Да се пронађете у својим срединама“

Од почетка године до сада Омладински клуб је реализовао различите активности друштвеног, хуманитарног, социјалног и забавног каректера кроз радионице, обуке, семинаре, вечери дружења.

„Искористићу ову прилику да најавим Недељу младих која ће се одржати у трећој недељи августа поводом Међународног дана младих, као и нашу идеју казимијаде која је настала сасвим случајно са идејом да окупимо све представнике канцеларија за младе Србије, управо код нас на Златибору да се такмиче у играма без граница, у беседништву, да заједно проведу неколико дана на нашој планини, да се друже и да стекну неке нове вештине“, рекла је Дејана Стевановић, координаторка Канцеларије за младе.

У неформалном разговору, млади су имали прилику да разговарају са министром и председником општине о темама које их интересују, а подељене су и омладинске картица оним омладинцима који их до сада нису узели.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Почиње реконструкција Водоторња на средњовековној тврђави Стари град у граду Ужицу

Уз Џејлу Рамовић почео РЕФЕСТ на Златибору

Са представницима ужичких предузетника о важним темама за развој привреде

Необична слика стиже нам са Таре

Невероватан случај у Пријепољу: Мушкарац око свог имања поставио електрични проводник и прикључио га на струју из куће

Малинари и хладњачари у Ариљу нису постигли договор

Пребио тинејџера и покушао да изнуди новац: Језиво насиље у Новој Вароши

Вече посвећено Добрили Смиљанић

Субвенције за пољопривреднике – локална власт мора да улаже у брендирање производа