ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Посета јапанског амбасадора и “Дан јапанске културе” на Златибору

Туристичка организација Златибор, у сарадњи са владином организацијом Јица из Јапана, организовале су у петак, 1. септембра “Дан јапанске културе” у Културном центру Златибор. На овој јединственој манифестацији присуствовао је и амбасадор Јапана у Србији, Акира Имамура.

Са циљем да се представи и приближи култура ове далеке азијске земље, свим заинтересованима су представљене креативне радионице (оригами и јапанска калиграфија), облачење традиционалне јапанске ношње (јуката и хаппи), дегустација традиционалног јапанског зеленог чаја и јапанске посластице (Мочи). Велику пажњу привукли су и семинари на тему „Туризам
у Јапану“, као и „Јапанске аниме и стрипови“, које је пратило извођење јапанске музике. Посетиоци су могли да искусе и јапански третман стопала Асхиyу. Јапански дан се завршио пројекцијом јапанског филма “Every day a good day”, драме из 2018. године.

Поред присуства „Дану јапанске културе“ амбасадор је током боравка на Златибору, упознао разноврсну туристичку понуду овог планинског центра. Том приликом посетио је најпосећенији спелеолошки објекат, Стопића пећину, упознао симболе Златибора на Краљевом тргу где је присуствовао вечерњој пројекцији на мултимедијалној фонтани на језеру, док му је велику пажњу привукла и вожња најдужом панорамском жичаром на свету „Голд гондолом“. Обилазак природних лепота, атракција и садржаја којима Златибор располаже, дегустација традиционалних гастрономских специјалитета и љубазност локалног становништва уверила су госте Златибора у престижно звање туристичког лидера међу планинама Србије.

Јапанска агенција за међународну сарадњу (Јица) обезбедила је стручног консултанта из Јапана за Туристичку организацију Златибор у периоду од две године. То је волонтерка Такако Сакаи, која борави и ради у Туристичкој организацији Златибор у оквиру програма „Јапански волонтери
за међународну сарадњу“. Дан јапанске културе на Златибору подржали су и остали волонтери из “земље излазећег сунца“ који тренутно живе И раде широм Србије.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА