Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Пореска управа затворила око 1.000 предузећа у првом тромесечју 2023. године

Пореска управа затворила је више од 1.000 објеката у прва три месеца ове године због неиздавања фискалних рачуна и казнила их забраном обављања делатности. Највише је затворено угоститељских предузећа, саопштила је Пореска управа, пише Нова економија.

Повећан је број пореских контрола. Укупан број пореских контрола у првом кварталу ове године је 5.113 у односу на 1.947 из истог периода прошле године, што је последица повећаног броја контрола промета преко нове фискалне касе, наводи се у саопштењу.

У првом кварталу 2023. године пореска полиција поднела је 267 кривичних пријава против 388 лица. Пореска управа је саопштила да износ избегнутог пореза износи 3,8 милијарди динара од чега се готово 1,5 милијарди односи на ПДВ.

Вредност одузете акцизне робе износи готово 36 милиона динара. У 2023. години је у односу на исти период 2022. године одузета већа количина дувана у листу и дуванских производа, кафе и алкохолних пића а мање резаног дувана, цигарета и нафте.

Домаћи привредници су иначе упутили иницијативу надлежним министарствима за укидање казнене мере затварања предузетничких радњи на 15 и 90 дана. Недавно је тим поводом одржан и панел Услови пословања домаћих привредника – иницијатива „Не затварај“.

ИН Медија

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Голд гондола обележава Светски дан велнеса на Торнику

Продужен рок за предају нелегалног оружја

Кенија отвара врата за српске производе

Почетак обуке нове генерације војника на служењу војног рока

Од септембра повећање плата радницима у просвети, медицинским сестрама и техничарима, мајкама десет хиљада по детету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Променљиво облачно, нестабилно, с температуром до 27 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА

Куп пријатељства почео са изненађењем

Пријем за представнике ЖФК Црвена Звезда, ЖФК Спартак Суботица, ЖФК Јединство Ужице и ФСС

Колике су цене горива у државама региона: Србија при врху на лествици скупоће