ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Пореска управа затворила око 1.000 предузећа у првом тромесечју 2023. године

Пореска управа затворила је више од 1.000 објеката у прва три месеца ове године због неиздавања фискалних рачуна и казнила их забраном обављања делатности. Највише је затворено угоститељских предузећа, саопштила је Пореска управа, пише Нова економија.

Повећан је број пореских контрола. Укупан број пореских контрола у првом кварталу ове године је 5.113 у односу на 1.947 из истог периода прошле године, што је последица повећаног броја контрола промета преко нове фискалне касе, наводи се у саопштењу.

У првом кварталу 2023. године пореска полиција поднела је 267 кривичних пријава против 388 лица. Пореска управа је саопштила да износ избегнутог пореза износи 3,8 милијарди динара од чега се готово 1,5 милијарди односи на ПДВ.

Вредност одузете акцизне робе износи готово 36 милиона динара. У 2023. години је у односу на исти период 2022. године одузета већа количина дувана у листу и дуванских производа, кафе и алкохолних пића а мање резаног дувана, цигарета и нафте.

Домаћи привредници су иначе упутили иницијативу надлежним министарствима за укидање казнене мере затварања предузетничких радњи на 15 и 90 дана. Недавно је тим поводом одржан и панел Услови пословања домаћих привредника – иницијатива „Не затварај“.

ИН Медија

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа