ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Пореска управа: Извршене 102 контроле на манифестацијама, 66 објеката није издавало фискалне рачуне

Инспектори Пореске управе извршили су током лета 102 контроле промета преко фискалних уређаја на туристичким, културно – уметничким, гастрономским и сајамским манифестацијама, а због неиздавања фискалних рачуна у 66 случајева изречена је законска мера забране обављања делатности, саопштено је данас.
У саопштењу Пореска управа наводи да то износи 64,71 одсто од укупно извршених контрола промета.

“Само у току протеклих викенда, на врло посећеним манифестацијама попут Сабора трубача у Гучи, Нишвилу у Нишу, Тешњарским вечерима у Ваљеву и Данима пива у Зрењанину извршено је 19 контрола и том приликом, услед утврђених неправилности у 16 случајева изречена је мера забране обављања делатности. У Гучи и Ваљеву затворено је по пет објеката, у Зрењанину четири и у Нишу два”, наводи се у саопштењу.

Пореска управа истиче да, захваљујући алатима новог модела фискализације, располаже са свим неопходним подацима о промету у реалном времену на свакој малопродајној локацији у Србији.

Навела је да је на тај начин, “уз примену анализе ризика и циљаних контрола, у могућности да ефикасно реагује на сваку неправилност код пореских обвезника који не испуњавају своје законске обавезе”.

Контролама су, како је наведено, између осталих, обухваћене и манифестације у Београду – “Београдска зима”, “Бургер фест”, “Беер Фест”, “Мусиц Wеек”, “БГ Ноћни маркет”, као и сајмови аутомобила, књига и козметике. У Качареву је контрола обављена на “Сланинијади”.

У Турији је контрола обављена на “Кобасицијади”, а неведен је списак и осталих манифестација обухваћеним контролом: у Новом Саду – Сајам књига, Међународни пољопривредни сајам и Фестивал вина “Интерфест”, у Ердевику -“Куленијада”, у Темерину – “Пасуљијада”, у Врњачкој Бањи – “Лове Фест”, у Зрењанину – “Дани пива”, у Ваљеву – “Тешњарске вечери”, у Гучи – “Сабор трубача” и у Нишу – “Нишвилле Јазз Фестивал”.

Радио Сто Плус

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија се опрашта од косовских јунака, били су изузетни људи који нису могли да трпе зулум над својим народом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против грипа следеће недеље у домовима здравља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Измене у саобраћају због најављених радова на путевима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Додела Награде “Милутин Ускоковић”

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК Торник: Дан пешачења

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас претежно сунчано и топлије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА