13.6 C
Uzice
јул 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

POPRAVLJEN SKENER U UŽIČKOJ BOLNICI

Skener u užičkoj bolnici, koji je od polovine novembra bio u kvaru, danas je konačno popravljen i, kako je saopšeno iz uprave Zdravstvenog centra Užice, pregledi na tom aparatu obavljaće se u tri smene.

– Velikim zalaganjem Ministarstva zdravlja i ministra Zlatibora Lončara, skener u Opštoj bolnici u Užicu je popravljen i od juče je krenuo sa radom – saopštila je PR služba ZC Užice.

Kako je Danas pisao, zbog kvara na skeneru, po ko zna koji put za nekoliko godina, pacijenti su upućivani na preglede u čačansku i kraljevačku bolnicu i u jednu privatnu ordinaciju u Požegi, koja tu uslugu nije naplaćivala užičkoj bolnici.

Još uvek nije popravljena magnetna rezonanca, koja takođe ne radi od polovine prošlog meseca, zbog problema dobavljača oko prevoza rezervnog dela iz Francuske, a koji je Ministarstvo zdravlja platilo.

Za otklanjanje kvara na opremi u angio-sali, koja ne radi od jula ove godine, zbog čega se urgentni pacijenti prevoze u Valjevo, potrebno je 1,5 miliona.

Zbog takvog stanja u užičkoj bolnici, vrh DSS je juče zatražio ostavku ministra Lončara i uprave te ustanove, poručivši da „zbog čestog i dugotrajnog nepostojanja adekvatne dijagnostike i mogućnosti zbrinjavanja hitnih stanja već godinama je ugrožen život pacijentima Zlatiborskog okruga koji su upućeni na užičku bolnicu“.

Izvor: Danas.rs

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičani trećeplasirani u City games

Oglasna Tabla

Užički Nauči klub RCU dobio priznanje za promociju nauke

Oglasna Tabla

Skuplja registracija ako je broj šasije ili motora nečitak

Oglasna Tabla