ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Поново на снази црвени метео-аларм, следи нагла промена времена

У већини места преовлађиваће сунчано време. Увече, најпре на северу земље, киша, пљускови, грмљавина, понегде и град. Највиша дневна температура до 40 степени. Црвени метео-аларм упаљен за подручја Шумадије, Поморавља, Косова и Метохије и источне, југоисточне и западне Србије. Крајем дана на северу, а у среду и у осталим крајевима доћи ће до нагле промене времена уз кишу, пљускове, грмљавину и пад температуре за 10 до 15 степени, упозорава РХМЗ.

Данас ће бити мало и умерено облачно и веома топло, а на југу и претежно сунчано. У другом делу дана, уз локални развој облачности, киша и пљускови с грмљавином се очекују углавном на северу. Ветар слаб и умерен, на планинама, али и понегде у нижим пределима и јак, јужни и југозападни. Најнижа температура од 16 до 26, а највиша од 33 на северу до 40 степени на југу Србије.

Крајем дана и током ноћи на северу и западу земље јаче наоблачење са кишом, јаким пљусковима и грмљавином уз пад температуре и јак и олујни северни ветар, а понегде се очекује и град.

У Београду сунце и облаци. Тропска ноћ са 26, током дана до 36 степени.

Републички хидрометеоролошки завод упозорава на наглу промену времена.

РХМЗ наводи да ће крајем дана на северу, а у среду и у осталим крајевима доћи до нагле промене времена уз кишу, пљускове, грмљавину и пад температуре за 10 до 15 степени.

У зони грмљавинских развоја очекују се град, као и олујни ветар који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине, односно брзину већу од 28 метара у секунди, наводи РХМЗ.

Црвени метео-аларм упаљен је за подручја Шумадије, Поморавља, источне, југоисточне и западне Србије, као и за Косово и Метохију.

То значи, како се наводи на сајту РХМЗ-а, да је време врло опасно.

Прогнозиране су нарочито опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбедност људи и животиња. Треба се често информисати о детаљима очекиваних метеоролошких услова и ризика. Следити наредбе и савете надлежних државних служби, наводи РХМЗ.

Републички хидрометеоролошки завод прогласио је наранџасти метео-аларм за подручја Бачке, Баната, Срема, Београда и Западне Србије.

Када је на снази наранџасти метео-аларм, време је опасно – прогнозиранe су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова и пратити савете које дају надлежне државне службе.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Фестивал фантастике оправдао очекивања ужичких основаца и средњошколаца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршено асфалтирање седам путних праваца у Качеру

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпуна трансформација Градског културног центра кроз пројекат Престоница културе Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас је Мала Госпојина – Рођење Пресвете Богородице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење за медије: Одржан Трећи Конгрес Српске странке Заветници – Милица Ђурђевић Стаменковски поново изабрана за председницу

ОГЛАСНА ТАБЛА

У Србију стиже снажно погоршање времена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Едукација деце од кључног значаја за њихово безбедно учешће у саобраћају (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Стопића пећина – најпосећенији спелеолошки објекат у Србији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција „Армагедон“, ухапшена већа група педофила

ОГЛАСНА ТАБЛА