13.5 C
Uzice
октобар 15, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

PONOS UŽICA: Naša Nevena Nikolić postala doktor medicine sa prosekom 9.98

Kadetima četvrte klase Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane, danas su na svečanom skupu u Amfitetatru VMA dodeljene diplome doktora medicine. Dvadeset devet sada diplomiranih lekara je svoje školovanje započelo pre šest godina na akreditovanom studijskom programu Integrisane akademske studije medicine u okviru polja medicinskih nauka. Tokom školovanja položili su 51 ispit i ostvarili prosečnu ocenu studija 9,57.

Svečanom skupu prisustvovali su rektor Univerziteta odbrane general-major prof. dr Mladen Vuruna, načelnik Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse MO brigadni general Mile Jelić, načelnik Uprave za vojno zdravstvo pukovnik dr sci. med. Uglješa Jovičić, prorektor Univerziteta odbrane pukovnik prof. dr Boban Đorović, profesori Medicinskog fakulteta VMA, roditelji, rodbina i prijatelji diplomaca.

Diplome je kadetima uručio dekan Medicinskog fakulteta VMA pukovnik prof. dr Tihomir Ilić, a potom je prvoj trojici u rangu – dr Sanji Milutinović (10,00), dr Neveni Nikolić (9,98) i dr Nikoli Trifunoviću 9,94 – nagrade-knjige uručio rektor Univerziteta odbrane prof. dr Mladen Vuruna.
– Medicinski fakultet je i ove godine iškolovao mlade lekare i potporučnike Vojske Srbije i opet nas učinio ponosnim. Izuzetan je to poduhvat, a najveće zasluge za postignuće koje danas obeležavamo pripadaju nastavnicima Medicinskog fakulteta VMA. Više je puta rečeno, a važno je i iznova reći, da najbolji rezultat u obrazovanju postižu marljivi, ambiciozni studenti i nastavnici posvećeni svom pozivu. Uspesi 4. klase potvrđuju duboku posvećenost naših nastavnika. Studenti Medicinskog fakulteta VMA bez sumnje su među najboljima u Srbiji, a takvi su zato što su i njihovi nastavnici među najboljima u Srbiji. Njihovi i naši nastavnici, doktorke i doktori, i pored ozbiljnih obaveza na klinikama i institutima, nalaze u sebi toliko želje, volje i snage da ono što znaju, a znaju mnogo, podele svojim studentima – istakao je rektor Univerziteta general-major prof. dr Vuruna i poželeo studentima da i dalje budu vredni i uspešni, da leče ljude s ljubavlju i znanjem koje su poneli sa VMA.
Uručujući diplome kadetima dekan Medicinskog fakulteta VMA pukovnik prof. dr Ilić podsetio je da su prosvetitelji tvrdili da se čovek rađa po prirodi dobar i da mu je duša čista kao neispisan list hartije, a da će suštinu takvog čoveka definisati njegov odnos prema znanju.

-Vi ste znanje preuzeli, a znanje je moć, kako je rekao Frencis Bekon. Mi smo danas okupljeni ovde izražavajući uverenje o moći znanja i izuzetnom značaju obrazovanja, koje je osnov napretka svake društvene zajednice – naglasio je dekan Medicinskog fakulteta VMA.
I ove godine je najuspešnijem kadetu u klasi dodeljena nagrada „Profesor Stevan Šefer”. Akademski slikar Slobodanka Rakić – Šefer uručila je umetnički rad – sliku kadetu Sanji Milutinović.

Izvor: www.vma.mod.gov.rs
foto: 
www.vma.mod.gov.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Đaci pošumljavaju požarišta

Oglasna Tabla

Počela vakcinacija protiv gripa u svim domovima zdravlja

Oglasna Tabla

Vlada Srbije:Komercijalni letovi na Ponikvama od naredne godine

Oglasna Tabla

Užička gimnazija obeležila 180 godina postojanja

Oglasna Tabla

Šampion, u svom maniru: pobeda i trka za najboljeg u državi

Oglasna Tabla

Žetva medalja plivača „Sloboda“ iz Užica

Oglasna Tabla

15. oktobar – Međunarodni dan seoskih žena

Oglasna Tabla

5. revija predstava za decu Oktobarske čarolije – „Zlatokosa“

Oglasna Tabla

Uživajte u miholjskom letu: Danas sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni

Oglasna Tabla