ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Помен жртвама НАТО бомбардовања на Торнику (ВИДЕО)

Поводом 25 година од погибије цивилних држава НАТО бомбардовања у Чајетини, на споменику на Торнику положени су венци код споменика тројици погинулих момака.

8. априла 1999. године током НАТО бомбардовања Југославије на Торнику су погинули Миланко Савић, Радоје Марјановић и Неђо Урошевић, који су се нашли на месту које је било мета бомбе. Венце у знак сећања суположили представници Удружења ратних и војних ветерана из периода деведесетих година из Чајетине, представници Савеза удружења бораца народноослободилачких ратова СУБНОР из Ужица, као и представник Завода Чигота, у ком су погинули младићи радили. 

„8. априла у 4:08 часова 1999. године овде су трагично страдали од НАТО злочиначких пројектила који су испаљени на овај Ски центар Торник. Овде није било војних снага нити неких других јединица. Наша три суграђанина су тада нажалост, овде страдали и сваке године па и ове, 25 година након несреће, одајемо им почаст“, рекао је Александар Лазовић, Удружење ратних ветерана општине Чајетина.

На споменику који је изграђен пре пет година написано је „Да се никада не заборави, и да се никада, никоме и нигде не догоди.“ Молитвени помен одржао је отац Јован Стојковић рекавши поруку да се живи поштују а мртви не заборављају.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Саопштење Градског одбора Српске напредне странке Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саопштење у вези квалитета ваздуха на територији града Ужица за 18.05.2024.

Викенд дијета за брзо прочишћење организма: Ево шта треба да једете да бисте се стесали

Може ли стид да нас учини бољом особом

Временска прогноза за недељу, 19. мај 2024.

Најављен збор у недељу у Луновом Селу

Србија и ове године на првом месту у Европи по расту броја туриста

Подељене омладинске картице (видео)

Јавни час прве помоћи за основце