Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Полуподземни контејнери за отпад на шест локација у граду

Са циљем даљег унапређења система одлагања комуналног отпада у ужем градском језгру недавно је почело постављање полуподземних контејнера. За ову намену ЈКП “Биоктош” издвојило је пет милиона динара, а по речима извршног директора тог предузећа Бранислава Марића набављена је  наменска дизалица за камион и пражњење отпада већ је почело на локацијама, на којима су полуподземни контејнери постављени.

Трг Светог Саве, Улица Димитрија Туцовића код ТЦ “Париз”, зелена површина испред хотела “Златибор”, “Прва основна школа Краља Петра другог” и Улица Петра Ћеловића код дечијег игралишта су локације на којима ће се налазити по полуподземни контејнери за суви и мокри отпад и на њима је јасно назаначена намена. У Омладинској улици биће постављена три, два контејнера за мокри и један за суви отпад. У беле контејнере чија је запремина 5 метара кубних и који мења чак шест класичних контејнера одлаже се мокри отпад. Њихово пражњење сада ће бити много лакше, јер заузимају мање простора, захтевају мањи број радника и цео процес одвија се много брже. Са друге стране зелени контејнери су запремине три кубика и намењени су искључиво за селектовани комунални отпад.

Кроз неколико дана биће завршемно постављање укупно 13 контејнера на шест локација, након чега ће се у одређеном временском периоду пратити ефекти овакавог система. Уколико се покаже да је оправдан, сигурно је да ће се ићи у правцу замене класичних контејнера полуподземним на свим локацијама где то буде могуће.

Крајем ове године очекује се и почетак реализације новог пројекта намењеног домаћинствима, у оквиру ког ће још 5 350 домаћинстава на територији града Ужица и Градске општине Севојно добити канте за селекцију отпада на месту настанка. У оквиру пројекта ” Одвајамо” ЈКП “Биоктош” добиће два камиона, а на мапираним локацијама биће постављено 570 контејнера за суви отпад и 124 контејнера за стакло.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

ССП Ужице: Веровали или не у Ужицу је зазидан вредан мозаик

ОГЛАСНА ТАБЛА

Потпећка пећина, Стари град и СтаПарк најпосећенији туристички локалитети у 2022. години

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преко седамдесет сати ивањички путари пробијали снежне сметове на Голији (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Исплата јануарских пензија од четвртка 9. фебруара

ОГЛАСНА ТАБЛА

СЗБС: Тестирање школараца и предшкoлаца за „Пажљивкову смотру“ (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ускоро усвајање Урбанистичког пројекта обилазнице, формирана нова Радна група

ОГЛАСНА ТАБЛА

Због пуцања цеви Ø100 високе зоне, без воде су остали потрошачи…

ОГЛАСНА ТАБЛА

Након три године поново Сајам сувомеснатих производа 21. „Пршутијада“ у Мачкату (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

У већини места ледени дан, понегде слаб снег – на планинама и минус 20 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА