ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Полуподземни контејнери за отпад на шест локација у граду

Са циљем даљег унапређења система одлагања комуналног отпада у ужем градском језгру недавно је почело постављање полуподземних контејнера. За ову намену ЈКП “Биоктош” издвојило је пет милиона динара, а по речима извршног директора тог предузећа Бранислава Марића набављена је  наменска дизалица за камион и пражњење отпада већ је почело на локацијама, на којима су полуподземни контејнери постављени.

Трг Светог Саве, Улица Димитрија Туцовића код ТЦ “Париз”, зелена површина испред хотела “Златибор”, “Прва основна школа Краља Петра другог” и Улица Петра Ћеловића код дечијег игралишта су локације на којима ће се налазити по полуподземни контејнери за суви и мокри отпад и на њима је јасно назаначена намена. У Омладинској улици биће постављена три, два контејнера за мокри и један за суви отпад. У беле контејнере чија је запремина 5 метара кубних и који мења чак шест класичних контејнера одлаже се мокри отпад. Њихово пражњење сада ће бити много лакше, јер заузимају мање простора, захтевају мањи број радника и цео процес одвија се много брже. Са друге стране зелени контејнери су запремине три кубика и намењени су искључиво за селектовани комунални отпад.

Кроз неколико дана биће завршемно постављање укупно 13 контејнера на шест локација, након чега ће се у одређеном временском периоду пратити ефекти овакавог система. Уколико се покаже да је оправдан, сигурно је да ће се ићи у правцу замене класичних контејнера полуподземним на свим локацијама где то буде могуће.

Крајем ове године очекује се и почетак реализације новог пројекта намењеног домаћинствима, у оквиру ког ће још 5 350 домаћинстава на територији града Ужица и Градске општине Севојно добити канте за селекцију отпада на месту настанка. У оквиру пројекта ” Одвајамо” ЈКП “Биоктош” добиће два камиона, а на мапираним локацијама биће постављено 570 контејнера за суви отпад и 124 контејнера за стакло.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Распуст у Србији – четири различита датума почетка летњег одмора за четири категорије ђака

Временска прогноза за суботу – 25. мај

У мале пројекте грађана уложено више од 70 милиона динара

Млади кромпир из рерне: Направите га уз прелив који ће одушевити укућане (ВИДЕО)

Отворен трећи „Bazzum“ џез фестивал

Објављене нове цене горива које ће важити до 31. маја

Бесплатни превентивни прегледи у Дому здравља у Чајетини

Данас су Свети Ћирило и Методије

Представљена збирка песама ‘’Кошмари Кошара’’ посвећенa пакленим данима Битке на Кошарама (ВИДЕО)