8.1 C
Uzice
новембар 18, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

POLOŽAJ I PRAVA DECE SA SMETNJAMA U RAZVOJU U KONTEKSTU EVROPSKIH INTEGRACIJA

U petak, 15.septembra 2017. godine, u 14 časova, u sali Biblioteke „Ljubiša R. Đenić“ u Čajetini, Udruženje građana „Zlatiborski krug“ iz Čajetine i Užički centar za prava deteta organizovali su javni događaj na temu „Položaj i prava dece sa smetnjama u razvoju u kontekstu evripskih integracija“. Ovu temu predstavili su kroz pano prezentaciju sa diskusijom.

Cilj aktivnosti bio je upoznavanje mladih iz Čajetine sa Akcionim planom za Pregovaračko poglavlje 23, i podsećanje na važnost podizanja svesti u vezi sa položajem dece sa smetnjama u razvoju u okviru evropskih integracija, sa osvrtom na primenu, probleme i aktuelna pitanja u navedenoj oblasti u lokalnoj zajednici.

Događaju je prisustvovalo 50 mladih- članovi Đačkog parlamenta Ugostiteljsko-turističke škole u Čajetini, članovi Đačkog parlamenta Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine, kao i učenici sedmog i osmog razreda koji pohađaju Građansko vaspitanje u istoj školi, koji su došli u pratnji svoje nastavnice.

Aktivnost su realizovale Andrijana Jokić, volonterka UG “Zlatiborski krug” i Jagoda Jeremić, koordinatorka programa za mlade.
Aktivnost se realizuje u okviru projekta „Monitoring ostvarivanja prava deteta u procesu pridruživanaja Srbije Evropskoj uniji“, koji Užički centar za prava deteta realizuje u saradnji sa Beogradskom otvorenom školom, u okviru programa „Civilno društvo za unapređenje pristupanaj Srbije Evropskoj uniji“, uz podršku Švedske.

Izvor: UG “Zlatiborski krug”

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Pobeda Užičana nakon tri i po sata igre

Oglasna Tabla

Ekskluzivna vožnja Titovim vozom do Užica, 29. novembra

Oglasna Tabla

Za Prijepolje, Priboj i Novu Varoš 926 miliona iz državne kase

Oglasna Tabla

Gotovo 60 kg marihuane zaplenjeno u Užicu

Oglasna Tabla

Počinje rekonstrukcija trga u Bajinoj Bašti

Oglasna Tabla

Zlakusa – drugo najbolje selo u Srbiji

Oglasna Tabla

Za odeljenje neonatologije Opšte bolnice Užice od lokalnih bendova

Oglasna Tabla

Komunalna milicija će legitimisati bez uniforme, zaustavljati vozila i oduzimati ih

Oglasna Tabla

NP Tara dobitnik priznanja za najatraktivniju filmsku lokaciju

Oglasna Tabla