14.7 C
Uzice
април 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Policija uhapsila ubicu pogrebnika iz Užica: Savu Grobara je prvo ubio, pa ga s drugim leševima ostavio u hladnjači

Policija je uhapsila V. B. (31) iz Užica zbog sumnje da je ubio poznatog pogrebnika Sava Gačanina, takođe iz Užica. Osim V. B. policija je uhapsila i Č. M. (32), takođe iz Užica, za pomaganje u zločinu.

Sa dva hica u glavu Gačanin je ubijen između 13. i 14. januara u svojoj firmi „Konkordija“, a njegovo telo pronađeno je u pomoćnoj prostoriji firme.

Najpre se mislilo da je Gačanin, u Užicu poznat kao Savo Grobar, preminuo prirodnom smrću jer je bio srčani bolesnik, ali je odbukcija pokazala da je ubijen sa dva metka, od kojih mu je jedan ispaljen u uvo, a drugi u potiljak.

Istragom je utvrđeno da je usmrćen iz malokalibarskog pištolja 5,56 i da mu je ubica pucao u glavu iz neposredne blizine.

Pre nego što je pobegao, ubica je zatvorio hermetička vrata ostavivši u njoj mrtvog pogrebnika.

Sumnja se da je motiv ubistva bio novac, premda u objektu pogrebnog preduzeća nije pronađena torbica u kojoj je Gačanin nosio ušteđevinu.

Inače, uhapšeni V. B. živi u naselju nedaleko od pogrebnog preduzeća čiji je Savo Gačanin bio vlasnik, dok je njegov pomagač juče pao u šake policije na teritoriji opštine Raška.

(Telegraf.rs/Blic)

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sve je spremno za 7. Turnir šampiona Užice 2019 (VIDEO)

Oglasna Tabla

Православна правила уочи Васкрса: Овако треба да фарбате јаја ако хоћете да испоштујете традицију

Oglasna Tabla

Ivan Stanisavljević izabran za zamenika gradonačelnika Užica

Oglasna Tabla