OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Policija počinje da redovno testira vozače na drogu

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja ukazao je da saobraćajni policajci od Nove godine imaju odobrenje da redovno kontrolišu vozače na prisustvo psihoaktivnih supstanci.

„Kontrola vozača pod dejstvom narkotika i ostalih psihoaktivnih supstanci ranije je bila kampanjska aktivnost, a zbog složenosti i aparature kojom se obavlja testiranje to nije bilo pravilo. Međutim, od Nove godine to postaje stalna aktivnost, tako da svi oni koji imaju lošu naviku da sedaju za volan pod dejstvom narkotika imaće razloga da budu zabrinuti“, rekao je Okanović za RTS.

On je napomenuo da se u slučaju teže saobraćajne nezgode po pravilu radilo toksikološko testiranje kako bi se utvrdilo prisustvo psihoaktivnih supstanci, a sada će to, kako je naglasio, postati redovna situacija i u kontroli saobraćaja.

„Pripadnicima saobraćajne policije pomažu i pripadnici kriminalističke policije, koji obavljaju procenu na licu mesta da li osoba pokazuje znake da je pod dejstvom narkotika, a onda se tek pristupa testiranju. Dakle, zbog složenosti testiranja ono neće biti kao kad je u pitanju alkohol – da se svi vozači testiraju redom, već samo oni čije ponašanje ukazuje na sumnju da su pod dejstvom psihoaktivnih supstanci“, objasnio je Okanović.

Istakao je da je tokom prethodnog vikenda 16 vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a osam zbog nasilničke vožnje.

Autor: Tanjug

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sunčano i toplo, temperatura do 21 stepen

Oglasna Tabla

Prosečna zarada u Srbiji u decembru 66.092 dinara

Oglasna Tabla

Za kilogram maline 300 dinara? (VIDEO)

Oglasna Tabla

141 novi slučaj virusa kovid-19 u Zlatiborskom okrugu

Oglasna Tabla

Počelo prolećno čišćenje grada

Oglasna Tabla

Podaci RZS: Gotovo duplo više umrlih nego rođenih u januaru

Oglasna Tabla

Na Zlatiboru niču brvnare koje izranjaju iz zemlje i upijaju prirodu

Oglasna Tabla

U bolnicama Zlatiborskog okruga hospitalizovana 322 covid pacijenta

Oglasna Tabla

Navršio devedesetu, a i dalje vodi poslovne knjige

Oglasna Tabla