OGLASNA TABLA – INFO
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Polaganje vozačkog ispita poskupljuje za oko 10.000 dinara

Ključne izmene u novom pravilniku odnose se na izgled poligona za polaganje praktičnog dela vozačkog ispita, a kako kažu iz pojedinih auto škola, to je iziskivalo veće troškove, te će i obuka biti skuplja.

Novosadske auto škole preduzele su sve potrebne mere da bi se pripremile za nastavak rada, i kako navode, sve je spremno za nastavak osposobljavanja kandidata, te svi, koji su u procesu polaganja, takođe i svi koji se žele upisati mogu biti bez straha da će biti nekog zastoja u radu.

Ključne izmene, kako ističu u auto školama, su u izgledu poligona gde se uvode neke dopunske radnje, najveći zahtevi su za više kategorije sa kamionom i sa kamionom sa prikolicom jer će morati da se vozi sa opterećenjem, te će morati da se nekoliko puta istovara i utovara kamion. 

Poligoni su veliki u Novom Sadu i jedni od najboljih u Srbiji, kažu u auto školama i napominju da će obuka poskupeti, jer je bilo dosta ulaganja, cena goriva je porasla, tako da će cena biti korigovana za nekih 10.000 dinara.

Najveći problem je čekanje na praktični deo ispita, koje ide i do šest meseci, nedostaje ispitivača iz Ministarstva unutrašnjih poslova, a to nije problem samo u Novom Sadu već u celoj Srbiji. 

U prethodnom periodu dosta se polemisalo o mogućnosti škola da ispune ove uslove, kao i da će troškovi njihovog ispunjenja uticati na cenu obuke. Zato smo proverili kakva je situacija sa školama za obuku vozača u Rumi.

Novi članovi Pravilnika o obuci vozača između ostalog zahtevaju dužinski uspon na poligonu, gde bi budući vozači taj deo obuke mogli da obave na obezbeđenom prostoru izvan saobraćaja,zbog čega su početnici u vožnji posebno zadovoljni.

Sudeći prema rečima vlasnika i instruktora auto škola u Rumi, zbog troškova ispunjenja uslova na poligonu neće biti promena u ceni obuke, a sve četiri škole ispunile su zahteve i spremno čekaju najavljenu proveru.

Kao što je ranije i dato obećanje, Opština Ruma, obezbedila je na poligonu kod vašarišta uspon u dužini od 6m sa visinskom razlikom od 50cm.

Pored uspona, na poligonu je zahtevan i prostor za okretanje traktora i kamiona s prikolicom, što su škole u Rumi takođe ispunile, a ono što je najvažnije jeste da za polaznike neće biti većih promena osim poboljšanih uslova obuke.

Izvor:rtv.rs/Ilustracija morguefile.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Novinaru i voditelju Nemanji Kovačeviću uručena nagrada „Zlatna značka“

Oglasna Tabla

Novi skener i za Zdravstveni centar Užice

Oglasna Tabla

Svečano otvaranje izložbe slika „Daleko koliko me noge nose-Trka za slobodu“

Oglasna Tabla

Dvadeset osam odsto više noćenja domaćih gostiju u avgustu

Oglasna Tabla

Goran Đukić novi trener GFK “Sloboda”

Oglasna Tabla

Turističke agencije u Srbiji od danas ne prodaju aranžmane

Oglasna Tabla

Danas i sutra potpuna obustava saobraćaja ka Zlatiboru, alternativni pravac preko Mačkata

Oglasna Tabla

Od 1. oktobra obavezna prijava gostiju preko e-turista

Oglasna Tabla

U užičkoj bolnici dve osobe u teskom stanju

Oglasna Tabla