17.4 C
Uzice
новембар 12, 2019
FOTO RAZGLEDNICA SRBIJA

Polaganje vozačkog ispita poskupljuje za oko 10.000 dinara

Ključne izmene u novom pravilniku odnose se na izgled poligona za polaganje praktičnog dela vozačkog ispita, a kako kažu iz pojedinih auto škola, to je iziskivalo veće troškove, te će i obuka biti skuplja.

Novosadske auto škole preduzele su sve potrebne mere da bi se pripremile za nastavak rada, i kako navode, sve je spremno za nastavak osposobljavanja kandidata, te svi, koji su u procesu polaganja, takođe i svi koji se žele upisati mogu biti bez straha da će biti nekog zastoja u radu.

Ključne izmene, kako ističu u auto školama, su u izgledu poligona gde se uvode neke dopunske radnje, najveći zahtevi su za više kategorije sa kamionom i sa kamionom sa prikolicom jer će morati da se vozi sa opterećenjem, te će morati da se nekoliko puta istovara i utovara kamion. 

Poligoni su veliki u Novom Sadu i jedni od najboljih u Srbiji, kažu u auto školama i napominju da će obuka poskupeti, jer je bilo dosta ulaganja, cena goriva je porasla, tako da će cena biti korigovana za nekih 10.000 dinara.

Najveći problem je čekanje na praktični deo ispita, koje ide i do šest meseci, nedostaje ispitivača iz Ministarstva unutrašnjih poslova, a to nije problem samo u Novom Sadu već u celoj Srbiji. 

U prethodnom periodu dosta se polemisalo o mogućnosti škola da ispune ove uslove, kao i da će troškovi njihovog ispunjenja uticati na cenu obuke. Zato smo proverili kakva je situacija sa školama za obuku vozača u Rumi.

Novi članovi Pravilnika o obuci vozača između ostalog zahtevaju dužinski uspon na poligonu, gde bi budući vozači taj deo obuke mogli da obave na obezbeđenom prostoru izvan saobraćaja,zbog čega su početnici u vožnji posebno zadovoljni.

Sudeći prema rečima vlasnika i instruktora auto škola u Rumi, zbog troškova ispunjenja uslova na poligonu neće biti promena u ceni obuke, a sve četiri škole ispunile su zahteve i spremno čekaju najavljenu proveru.

Kao što je ranije i dato obećanje, Opština Ruma, obezbedila je na poligonu kod vašarišta uspon u dužini od 6m sa visinskom razlikom od 50cm.

Pored uspona, na poligonu je zahtevan i prostor za okretanje traktora i kamiona s prikolicom, što su škole u Rumi takođe ispunile, a ono što je najvažnije jeste da za polaznike neće biti većih promena osim poboljšanih uslova obuke.

Izvor:rtv.rs/Ilustracija morguefile.com

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„Lorencačo“ najbolja predstava 24. Jugoslovenskog pozorišnog festivala

Oglasna Tabla

Predavanje u Užicu: Eminentni stručnjaci na temu derivacionih mini hidroelektrana

Oglasna Tabla

Predavanje „Cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu“ u Narodnoj biblioteci Užice

Oglasna Tabla

Albanski špijun uzeo avans od 30 hiljada evra za dokumentaciju o mašini za pravljenje municije: Vojni projekat trebalo da završi u Makedoniji, Kataru i BiH!

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za 12. novembar (utorak)

Oglasna Tabla

Tetke dobile status trećeg roditelja

Oglasna Tabla

Aleksandar Gajšek u Užicu na tribini “ Traganje za smislom“

Oglasna Tabla

Znate li ko su vam bili preci? Evo zašto je to važno!

Oglasna Tabla

Veliki uspeh Strahinje Poledice, učenika Medicinske škole u Užicu

Oglasna Tabla