Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

Pola veka „Užičkih dana“ (VIDEO)

U Užicu se danas održava 50. stručni skup lekara „Užički dani“. Teme o kojima zdravstveni radnici razgovaraju su poremećaj stanja svesti i gojaznost i dijabet sa komplikacijama.
„Lekari jednim delom zaborave, a jednim delom prevazilaze znanja, a dužnost im je da prate nove metode u medicini, a mi mnogo polažemo na kontinuiranu edukaciju. Lekar na pet godina mora da obnovi licencu, a da bi je obnovio mora svake godine da sakupi po 25 poena koji se stiču na ovakvim skupovima, simpozijumima ili pisanjem naučnih radova“, kaže Radoje Čolović, predsednik Srpskog lekarskog društva.
On navodi da je cilj ovih skupova da lekari sumiraju poruke i prenesu kolegama koji nisu imali priliku da prisustvuju skupu, kako bi se osetio boljitak u praksi.
Direktor Zdravstvenog centra Užice Miloš Božović ističe da su „Užički dani“ nekada bili mesto okupljanja i druženja lekara Zlatiborskog okruga, a danas oni postaju stručniji uz prisustvo emitentnih stručnjaka iz Beograda.
„Sve to daje značaj da tradicija nije izneverena, da mlađe generacije nastavljaju ono što su starije kolege osnovale i što je trajalo tri dana, a danas je osavremenjeno“, navodi Božović.
Predsednica Podružnice srpskog lekarskog društva Užice Biljana Tomić ističe da je užička Podružnica prva i najveća osnovana u Srbiji i da je bitno što se vratilo štampanju zbornika i što se skup održava u okviru obeležavanja Dana grada Užica.
Skup se održava u organizaciji Podružnice Srpskog lekarskog društva Užice, a pod pokroviteljstvom grada Užica.

Izvor: www.zoomue.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

„Dok je Užica živeće Antara“ : Užičani se dirljivim porukama opraštaju od Radomira Antića

Oglasna Tabla

Još 2 nova slučaja u Zlatiborskom okrugu, Užice i dalje 4 zaražena

Oglasna Tabla

Aktivnosti Gorske službe spasavanja Požega u vreme koronavirusa

Oglasna Tabla

Još 292 obolelih od korone, sedmoro preminulo u poslednjih 24 časa

Oglasna Tabla

Obaveštenje – dozvole za kretanje poljoprivrednih proizvođača tokom trajanja policijskog časa

Oglasna Tabla

Obaveštenje – dozvole za kretanje u vreme policijskog časa radi pružanja medicinske pomoći bolesnim, nepokretnim i teško pokretnim licima

Oglasna Tabla

U Institutu Dedinje zaraženo 67 zdravstvenih radnika i 9 pacijenata: Nije bilo mesta u COVID bolnici

Oglasna Tabla

Kako ćemo slaviti Uskrs za dve nedelje

Oglasna Tabla

Izdravanje dozvola za kretanje tokom policijskog časa

Oglasna Tabla