ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Покренута овогодишња кампања “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

Јавним часом физичког васпитања почело је обележавање међународног месеца борбе против рака дојке. Традиционално у оквиру обележавања Дана града, Саветовалште за жене оболеле од рака дојке “Јефимија” догађајем на Градској плажи обележило је почетак кампање под називом “Дај педалу раку”.

Како је обраћајући се присутнима истакла психолошкиња Славица Симић, иначе једна од оснивача “Јефимије”, ова манифестација одржава се осми пут уз подршку ужичких лекара, Града Ужица, удружења грађана и појединаца.

“Оно што је лепо јесте да је ово датум којим почиње међународни месец борбе против рака дојке-ружичасти октобар. На срећу ми спадамо у оне градове који имају високо развијену свест о борби против рака дојке, између осталог захваљујући и овој кампањи која има за циљ развијање свести о здравим стиловима живота- шетњи, бављењу спортом, о томе да треба да бринемо о свом здрављу и на време предупредимо све здравствене тегобе”.

Др Маја Гулан хирург-онколог, подсетила је колико смо ми сами актери у очувању сопственог здравља, да би требало правилно да се хранимо, имамо физичку активност, одмарамо, али и да избегавамо стрес колико год је могуће.

“Малигна болест може да буде излечива и уз савремену терапију и иновативно лечење са раком може да се живи и дуго и квалитетно”.

Према речима члана Градског већа Слободана Грбића рад Саветовалишта “Јефимија” од огромног је значаја не само за град него и за читав Златиборски округ, шо показују резултати о оболевању и смртности од рака дојке. Због тога ће, како истиче, град и у будућности пружати подршку њиховим активностима.

Након часа вежбања уследила је шетња до Великог парка, где су пуштени розе балони у небо, за све жене које нису успеле да се изборе са овом болешћу.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Општина Чајетина демантује наводе организације „Крени – промени”: Рибничко језеро сигуран извор пијаће воде на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Тужилаштво ослободило четворицу Срба због недостатка доказа! Огласило се Специјално тужилаштво у Приштини

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ужички фестивал ходања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Креће повећање пензија, а онда и исплата 20.000 динара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против сезонског грипа стигле у све домове здравља у Златиборском округу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бесплатан улаз у Потпећку пећину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас славимо Воздвижење Часног Крста – Крстовдан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Претежно сунчано, температура до 27 степени Целзијуса

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА