Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Покренута овогодишња кампања “Дај педалу раку” (ВИДЕО)

Јавним часом физичког васпитања почело је обележавање међународног месеца борбе против рака дојке. Традиционално у оквиру обележавања Дана града, Саветовалште за жене оболеле од рака дојке “Јефимија” догађајем на Градској плажи обележило је почетак кампање под називом “Дај педалу раку”.

Како је обраћајући се присутнима истакла психолошкиња Славица Симић, иначе једна од оснивача “Јефимије”, ова манифестација одржава се осми пут уз подршку ужичких лекара, Града Ужица, удружења грађана и појединаца.

“Оно што је лепо јесте да је ово датум којим почиње међународни месец борбе против рака дојке-ружичасти октобар. На срећу ми спадамо у оне градове који имају високо развијену свест о борби против рака дојке, између осталог захваљујући и овој кампањи која има за циљ развијање свести о здравим стиловима живота- шетњи, бављењу спортом, о томе да треба да бринемо о свом здрављу и на време предупредимо све здравствене тегобе”.

Др Маја Гулан хирург-онколог, подсетила је колико смо ми сами актери у очувању сопственог здравља, да би требало правилно да се хранимо, имамо физичку активност, одмарамо, али и да избегавамо стрес колико год је могуће.

“Малигна болест може да буде излечива и уз савремену терапију и иновативно лечење са раком може да се живи и дуго и квалитетно”.

Према речима члана Градског већа Слободана Грбића рад Саветовалишта “Јефимија” од огромног је значаја не само за град него и за читав Златиборски округ, шо показују резултати о оболевању и смртности од рака дојке. Због тога ће, како истиче, град и у будућности пружати подршку њиховим активностима.

Након часа вежбања уследила је шетња до Великог парка, где су пуштени розе балони у небо, за све жене које нису успеле да се изборе са овом болешћу.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Медвед на Љубишком путу уплашио возаче (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

После бабе „пао” и нарко-деда у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе Дабић именован за државног секретара Министарства државне управе и локалне самоуправе

ОГЛАСНА ТАБЛА

Каратисти Ужица у одличној форми

ОГЛАСНА ТАБЛА

Седам беба рођено у ужичком породилишту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Једна смеса за тесто у 3 боје: Прелепо декорисана и укусна слана торта – готова за мање од пола сата

ОГЛАСНА ТАБЛА

„Пун кофер прича“ у Народној библиотеци Ужице

ОГЛАСНА ТАБЛА

Влада је поново ограничила цене хране, и то на два месеца

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија против Камеруна за повратак у живот (11.00)

ОГЛАСНА ТАБЛА