ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Pokrenut predistražni postupak protiv direktora „Užice gasa“ zbog eksplozije u stambenoj zgradi

Povodom eksplozije i požara koji su 5. decembra prošle godine potpuno uništili jedan i oštetili nekoliko stanova u Ulici Miloša Obrenovića, kod nekadašnje kasarane u Užicu, Osnovno javno tužilaštvo u ovom gradu pokrenulo je predistražni postupak protiv M.S., odgovornog lica u Privrednom društvu „Užice gas“.

Sumnja se da je on učinio teško delo protiv opšte sigurnosti.

Do umalo kobnog događaja u zgradi došlo je kada je eksplodirao stan u kome je kao podstanarka živela Dragana Žeravčić sa svojim sinom. Snažna detonacija odjeknula je kada je ova žena ušla u svoj stan i upalila svetlo od kupatila, a nedugo zatim prostorijama se proširio požar. Draganu, koja je kako je kasnije ispostavilo, zadobila opekotine trećeg stepena zbog kojih je bila životno ugrožena, u zapaljenom stanju našao je komšija i izveo je napolje.

Iako nijedno domaćinstvo u ovoj zgradi nije gasifikovano, posumnjalo se da je eksploziju izazvao gas koji je iscureo iz podzemnih instalacija i kroz kanalizacionu mrežu ušao u Draganin stan. Mnoga žitelji ove i dve okolne zgrade nedeljama su se žalili da u svojim prostorijama osećaju miris gasa, ali na to niko nije reagovao.

Osnovnoj javno tužilaštvo u Užicu saopštilo je da se M.S. stavlja na teret da kao odgovorno lice PD „Užice gas“ nije postupao po propisima i tehničkim pravilima o merama zaštitet prilikom distribucije prirodnog gasa, premda je tokom novembra u gasovodnoj mreži kroz Ulicu Miloša Obrenovića došlo do curenja gasa.

Iz Tužilaštva navode da će u toku predistražnog postupka biti preduzete dokazne radnje ispitivanja svedoka, kao i sva potrebna veštačenja akreditovanih ustanova, posle čega će eventualno biti doneta odluka o pokretanju krivičnog postupka pred sudom.

Izvor: blic.rs

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Како заштитити род од климатских промена

ОГЛАСНА ТАБЛА

Да живот буде сладак као мед (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Најважније што треба да знате о ММР вакцини која једина штити од малих богиња, најзаразније болести за коју човечанство зна

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ништа не чисти јетру као овај напитак, одличан је и за кости и крвне судове

ОГЛАСНА ТАБЛА

Развојни планови Златибора у жижи интересовања

ОГЛАСНА ТАБЛА

Лепа Брена проџект

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почела примена нове заштитне мере којом се због тежег прекршаја одузима возило

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза: Облачно и натпросечно топло, местимично краткотрајна киша

ОГЛАСНА ТАБЛА

Саобраћај је умереног интензитета и услови за возњу су углавном повољни

ОГЛАСНА ТАБЛА