ОГЛАСНА ТАБЛА
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Појачана контрола возача аутобуса и камиона до 19. маја

Припадници саобраћајне полиције Министарства унутрашњих послова, од 13. до 19. маја, спроводиће међународну акцију појачане контроле саобраћаја која ће бити усмерена на откривање прекршаја које чине возачи аутобуса и теретних возила.

Током акције која се истовремено спроводи у 31 европској земљи чланици организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе), саобраћајна полиција ће патроле првенствено усмеравати на путеве са најинтензивнијим саобраћајем аутобуса и теретних возила.

Посебан акценат ће бити на контроли аутобуса којим се врши организовани превоз деце на екскурзије, рекреативне наставе, као и спортске и културно-уметничке манифестације.

Припадници саобраћајне полиције доследно ће контролисати поштовања одредби Закона о безбедности саобраћаја на путевима и Закона о радном времену посаде возила у друмском превозу и тахографима и неће дозволити отпочињање организованог превоза деце у случају да се контролом утврде неправилности.

Током међународне акције појачане контроле аутобуса и теретних возила која је спроведена у фебруару ове године, припадници саобраћајне полиције открили су и санкционисали 719 прекршаја возача аутобуса и 8.007 прекршаја возача теретних возила.

Златибор прес

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Сваки плод је разлупан и на земљи, ово се не памти: Страшно невреме погодило Западну Србију, град величине ораха иништио малине у многим селима

Кафа скупља од 1. јула

Ухапшен Суботичанин због утаје пореза

Изложба Јелене Петровић Луковић и концерт Сање Марковић ансамбла

ССП Ужице: Ужичани на контаминираном терену препуштени сами себи

Несрећа у Ужицу! Девојка пала кроз прозор, хитно пребачена у болницу

Дом здравља Ужице интезивирао превентивне активности

Променљиво облачно и нестабилно, локално могућ град

Одређена прецизна траса аутопута до Црне Горе: Ево куда тачно пролази дионица преко Пештери