Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Појачана контрола саобраћаја од 13. до 16. априла

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, од 13. до 16. априла спровешће акцију појачане контроле учесника у саобраћају у циљу очувања безбедности саобраћаја на путевима током предстојећих васкршњих празника, када се на свим важнијим путним правцима у Републици Србији очекује појачан интензитет саобраћаја.

Акција ће бити усмерена на откривање и санкционисање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачења брзине, непрописног претицања, некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце у возилима.

Такође, због већег броја мотоцикала и мопеда у саобраћају, саобраћајна полиција усмериће активности и на откривању прекршаја које чине возачи ових возила.

Упозоравамо грађане да у време васкршњих празника у саобраћају страда већи број лица у односу на редовне околности, а прошле године у време ових празника у саобраћајним незгодама погинуло је шест, а повређена су 184 учесника у саобраћају.

Поред тога, у периоду од 17. до 23. априла, у 30 европских земаља које су чланице Европске мреже саобраћајних полиција (РОАДПОЛ), биће спроведена међународна акција усмерена на откривање прекршаја прекорачења брзине.

Министарство унутрашњих послова апелује на све учеснике у саобраћају да празнике прославе одговорно и да поштовањем саобраћајних прописа дају директан допринос очувању безбедности саобраћаја на путевима, наводи се у саопштењу.

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Родитељи би да бирају учитељицу за своје дете, а да ли је то паметно?

ОГЛАСНА ТАБЛА

Акција Планинарског клуба Торник на планини Торничка Бобија

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пси луталице у драгачевском селу Горачићи у домаћинству Станковића растргли три овце и четворо јагњади

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ангажовање додатне тешке механизације и процена штете

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ритму недеље са Слободанком Станков (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Грађани опрезнији са зајмовима због све скупљих некретнина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Завршница Базума у Ужицу: Џез на српски начин

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ево где у Србији просечне плате имају шест цифара

ОГЛАСНА ТАБЛА

Дојаве о бомбама у школама широм Србије – Родитељима речено да не доводе децу на наставу

ОГЛАСНА ТАБЛА