ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА УЖИЧКЕ ВЕСТИ

Појачана контрола саобраћаја од 13. до 16. априла

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, од 13. до 16. априла спровешће акцију појачане контроле учесника у саобраћају у циљу очувања безбедности саобраћаја на путевима током предстојећих васкршњих празника, када се на свим важнијим путним правцима у Републици Србији очекује појачан интензитет саобраћаја.

Акција ће бити усмерена на откривање и санкционисање прекршаја управљања возилом под дејством алкохола и психоактивних супстанци, прекорачења брзине, непрописног претицања, некоришћења сигурносног појаса и непрописног превожења деце у возилима.

Такође, због већег броја мотоцикала и мопеда у саобраћају, саобраћајна полиција усмериће активности и на откривању прекршаја које чине возачи ових возила.

Упозоравамо грађане да у време васкршњих празника у саобраћају страда већи број лица у односу на редовне околности, а прошле године у време ових празника у саобраћајним незгодама погинуло је шест, а повређена су 184 учесника у саобраћају.

Поред тога, у периоду од 17. до 23. априла, у 30 европских земаља које су чланице Европске мреже саобраћајних полиција (РОАДПОЛ), биће спроведена међународна акција усмерена на откривање прекршаја прекорачења брзине.

Министарство унутрашњих послова апелује на све учеснике у саобраћају да празнике прославе одговорно и да поштовањем саобраћајних прописа дају директан допринос очувању безбедности саобраћаја на путевима, наводи се у саопштењу.

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Трећег дана мале матуре осмаци полажу тест из изборног предмета

Струја неће поскупети ове године, ЕПС креће у реформе

Момо Капор: Како се Српкиње свађају на мору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Почиње пријављивање кандидата за пријемне испите на факултетима

Почео јубиларни 10. XCross на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Температура данас до 39 степени, а биће још врелије

Почео са радом дечији базен на плажи, улаз бесплатан (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Други дан мале матуре осмаци полажу тест из математике

Почиње лето, обданица најдужа, а ноћ најкраћа