Огласна табла
СРБИЈА ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Појачана контрола брзине кретања возила

Припадници Управе саобраћајне полиције МУП-а  до 14. августа спроводе акцију појачане контроле саобраћаја која је усмерена на контролу брзине кретања возила.
Саобраћајна полиција ће свакога дана акције ангажовати све расположиве уређаје за мерење брзине кретања – ручне радаре, радаре у системима видео надзора и уређаје за мерење брзине у возилима без обележја полиције тј. „пресретачима“, док ће на ауто-путевима бити мерена и просечна брзина кретања возила коришћењем проширеног и унапређеног система, саопштио је МУП.
Додају да ће одређени број патрола снимати брзину кретања без заустављања возача и да ће власници возила која буду снимљена у прекорачењу добити на кућну адресу позив да се изјасне о идентитету лица које је учинило прекршај.
Из МУП-а апелују на све возаче да поштују ограничење брзине кретања и истичу да се од почетка ове године, због неприлагођене брзине кретања, догодило 140 најтежих саобраћајних незгода у којима је погинуло укупно 155 лица.
Подсећају да је од почетка ове године, због учињеног прекршаја прекорачења брзине санкционисано више од 230.000 возача, што је за 25 одсто више у односу на исти период прошле године.
Акција појачане контроле саобраћаја спровешће се у 30 држава чланица организације РОАДПОЛ (мрежа саобраћајних полиција Европе).

Извор МУП Србије

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Данас славимо Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Изложба “Ужички Минотаур” у Галерији Рефлектор

ОГЛАСНА ТАБЛА

Концерт за Дан града: Џенан Лончаревић

ОГЛАСНА ТАБЛА

Удружење малинара Србије: Откупљивачи делују монополски, смањују откупну аконтну цену малина

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија ће скупо плаћати нафту због хрватске блокаде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Оливера Јевтић најбоља на Ади Циганлији у Београду

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за четвртак – 6. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Милица из Пожеге има само 19 година и успешно се бави дресуром паса, од малих ногу и најопаснијим керовима прилазила је без страха

ОГЛАСНА ТАБЛА

Кад ученици засуку рукаве и среде цело школско двориште (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА