ОГЛАСНА ТАБЛА
ЗЛАТИБОРСКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Поетско-музички кабаре „Да, то су били дани“ (видео)Поетско-музички кабаре „Да, то су били дани“ Небојше Дугалића и Бориса Пинговића био је синоћ одлична завршница Фестивала светске музике који се одржавао ових дана у Музеју на отвореном „Старо село“ у Сирогојну. Поред Кабареа, публика је уживала и у песмама учесника радионице Биљане Крстић.

Кабаре „Да, то су били дани“ донео је публици Музеја на отвореном „Старо село“ у Сирогојну мноштво добре енергије. У амбијент „Старог села“ и пријатно предвечерје на Фестивалу светске музике, дивно су се уклопили музика и стихови познатих песника и музичара са ових простора.

“ Ретко човек осети потребу да у неком амбијенту изведе некакав наступ, међутим, ово је стварно било очаравајуће. Дугујемо некако свима нама да очувамо овакве ствари и да их негујемо, поготово на оваквим местима чији је концеп управо концепт очувања оног што јесте наш идентитет“, рекао је Дугалић.

„Привилегија је у овом амбијенту изводити кабаре као што је наш. Публика је сјајна и као да смо се једни других зажелели. Тако смо се сусрели и нашли. И сјајно је, наравно, то што Биља Крстић овде чини, то прегнуће да се направи такав диван фестивал који негује нашу традицију и нашу етно песму. То је стварно супер“, додао је Пинговић.

Кабаре Небојше Дугалића и Бориса Пинговића основан је пре деветнаест година. С почетка су ова два врсна глумца наступала са гитарама, а од пре петнаестак година својим гласом и музичким умећима њеихове наступе обогатили су Војислав Савић и Нина Ћосић.

„Мени је јако велико уживање, а иначе сам класичан музичар, свирам у оркестру, а ово ми је неки „вентил“ јер се бавим музиком, свирам, свирам нешто што иначе не свирам, а то су ове удараљке и ови електрични бубњеви. То сам научила због њих, да би са њима радила и напредовала, тако да ми је велико задовољство што у животу имам прилику да са њима напредујем и код себе истражујем нове „фиоке“ и неке нове ствари које умем да радим“, рекла је такође учесница кабареа Нина Ћосић.

За крај вечери, на бис, у „Старом селу“ зачули су се звуци старог музичког инструмента који је прављен од срца земље, да се својим гласом у срце овог пра-простора врати и сједини са природом и људима.

Златиборпресс

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Почело обележавање Дана града (ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Србија се опрашта од косовских јунака, били су изузетни људи који нису могли да трпе зулум над својим народом

ОГЛАСНА ТАБЛА

Вакцине против грипа следеће недеље у домовима здравља

ОГЛАСНА ТАБЛА

Измене у саобраћају због најављених радова на путевима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Додела Награде “Милутин Ускоковић”

ОГЛАСНА ТАБЛА

У ужичком породилишту рођено пет беба

ОГЛАСНА ТАБЛА

ПК Торник: Дан пешачења

ОГЛАСНА ТАБЛА

Данас претежно сунчано и топлије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Пети пут узастопно одбојкашице Србије на олимпијским играма

ОГЛАСНА ТАБЛА