17 C
Uzice
септембар 23, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

PODVIG: VATROGASCI MI POKLONILI NOV ŽIVOT

Miodrag Sarvanović jedva je izvukao živu glavu kad je kao pripadnik užičke Vatrogasne brigade gasio požar u jednom selu, a u nesreći su mu se najpre našle kolege. U svakoj intervenciji koju odrađujemo postoji i taj trenutak kad pomislimo – dobro je da smo se svi vratili. Trudimo se da uvek bude tako, verujući da se nikad neće dogoditi. Ipak, desilo se…

Ovim rečima otpočinje pismo koje su vatrogasaci iz užičke Vatrogasne brigade napisali svom kolegi Miodragu Sarvanoviću (46), ocu četvoro dece, koji je teško povređen pre pet meseci, kad se na njega prilikom intervencije u selu Ljubanje kod Užica obrušio krov u zapaljenoj štali. Pismo je napisano dok je Sarvanović ležao u bolnici, hteli su da mu ga pošalju, ali za to, kako kažu, nisu imali snage.

Sarvanović je teško povređen 22. jula, da bi ubrzo bio prebačen iz Užičke bolnice u Beograd na Kliniku rekonstruktivne hirurgije u KCS. Nakon tvišemesečnog oporavka u svom domu u selu Zlakuša kod Užica ugostio je i reportere Kurira, kojima je potom ispričao kako je, zahvaljujući najpre svojim kolegama, uspeo da prevari smrt.

– Gorela je štala, požar je pretio da se raširi na kuću. Ušao sam unutra i odjednom se ceo krov i sve što je bilo u potkrovlju obrušilo na mene – priseća se Sarvanović i dodaje da je u u jednom trenutku malaksao i počeo da dozivao kolege Momira Borovića (45) i Marka Cvetića (25).
– U prostoriji je bilo dva metra ruševine i ispod nje žuti šlem. Pomislio sam da od njega ništa nije ostalo… a onda sam mu ispod te gomile čuo glas – priča Borović očiju punih suza.

On dodaje da su kopali rukama i nogama samo da ga spasu.
– U vremenu kad svako brine o sebi moje kolege su meni dale sve, oni najbliži ugrozili su svoje živote da bi mene spasli, dali krv, novac, dali su mi novi život. Večni sam im dužnik – završava Miodrag.

Izvor: www.kurir.rs / Jelena Rafailović / Foto: Aleksandar Jovanović

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Da li ste spremni da se pozdravite sa letom? Danas počinje jesen

Oglasna Tabla

Vruća jabukovača: Preukusno piće koje pomaže u mršavljenju!

Oglasna Tabla

Prognoza vremena za narednih sedam dana

Oglasna Tabla

Radionica pustovanja vune za slepe i slabovide u Užicu uz podršku Ambasade Francuske

Oglasna Tabla

Salata sa pečenim paprikama (video)

Oglasna Tabla

Vreme kestenja, opalog lišća i ajvara: Jesen nam i zvanično stiže sutra

Oglasna Tabla

Marijana (12) napisala sastav koji cela zemlja čita ne trepćući! Navešće vas dobro da razmislite o svom životu

Oglasna Tabla

Održan četvrti “Užički biciklistički karavan” (VIDEO)

Oglasna Tabla

MATIS proizvodi najkvalitetnije kuhinje u Srbiji, kompanija među 100 najvećih u zemlji !

Oglasna Tabla