13.9 C
Uzice
новембар 21, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI

PODVIG: VATROGASCI MI POKLONILI NOV ŽIVOT

Miodrag Sarvanović jedva je izvukao živu glavu kad je kao pripadnik užičke Vatrogasne brigade gasio požar u jednom selu, a u nesreći su mu se najpre našle kolege. U svakoj intervenciji koju odrađujemo postoji i taj trenutak kad pomislimo – dobro je da smo se svi vratili. Trudimo se da uvek bude tako, verujući da se nikad neće dogoditi. Ipak, desilo se…

Ovim rečima otpočinje pismo koje su vatrogasaci iz užičke Vatrogasne brigade napisali svom kolegi Miodragu Sarvanoviću (46), ocu četvoro dece, koji je teško povređen pre pet meseci, kad se na njega prilikom intervencije u selu Ljubanje kod Užica obrušio krov u zapaljenoj štali. Pismo je napisano dok je Sarvanović ležao u bolnici, hteli su da mu ga pošalju, ali za to, kako kažu, nisu imali snage.

Sarvanović je teško povređen 22. jula, da bi ubrzo bio prebačen iz Užičke bolnice u Beograd na Kliniku rekonstruktivne hirurgije u KCS. Nakon tvišemesečnog oporavka u svom domu u selu Zlakuša kod Užica ugostio je i reportere Kurira, kojima je potom ispričao kako je, zahvaljujući najpre svojim kolegama, uspeo da prevari smrt.

– Gorela je štala, požar je pretio da se raširi na kuću. Ušao sam unutra i odjednom se ceo krov i sve što je bilo u potkrovlju obrušilo na mene – priseća se Sarvanović i dodaje da je u u jednom trenutku malaksao i počeo da dozivao kolege Momira Borovića (45) i Marka Cvetića (25).
– U prostoriji je bilo dva metra ruševine i ispod nje žuti šlem. Pomislio sam da od njega ništa nije ostalo… a onda sam mu ispod te gomile čuo glas – priča Borović očiju punih suza.

On dodaje da su kopali rukama i nogama samo da ga spasu.
– U vremenu kad svako brine o sebi moje kolege su meni dale sve, oni najbliži ugrozili su svoje živote da bi mene spasli, dali krv, novac, dali su mi novi život. Večni sam im dužnik – završava Miodrag.

Izvor: www.kurir.rs / Jelena Rafailović / Foto: Aleksandar Jovanović

output_bkzdes

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Užičkom paraolimpijcu Milošu Zariću izgorela kuća u selu

Oglasna Tabla

U Kosjeriću zaplenjeno preko 20 kilograma kanabisa

Oglasna Tabla

Blago iz Zapadne Srbije: Rzavska voda poteći će na česme Beograđana

Oglasna Tabla

Javni poziv za dodelu dečijih auto sedišta

Oglasna Tabla

Petar Mićunović, autor trilogije “Umiru bogovi”- Intervju

Oglasna Tabla

TheRealChallenge: kampanja o deci koju sprovode deca

Oglasna Tabla

9 najlepše ukrašenih slavskih kolača: Saznajte koja je simbolika ukrasa na slavskom kolaču

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art (21. do 27. novembra)

Oglasna Tabla

Ovo je pećina u kojoj su živeli zmajevi: Čuvali izvor na kom su se lečile žene

Oglasna Tabla