ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА БАЈИНОБАШТАНСКЕ ВЕСТИ

Подвиг ужичких ватрогасаца – спасилаца: Осам сати висили са литице, извукли тело настрадалог мушкарца и спасили тројицу каскадера

Бајина Башта – Тело сценског реквизитера Владимира Миливојева, који је настрадао када је пао у провалију на Тари, извучено је након изузетно захтевне акције тима за спасавање Ватрогасне јединице из Ужица и ренџера Националног парка Тара. После скоро девет сати, проведених на литици високој 1100 метара, успели су да извуку тело настрадалог човека, али и да од сигурне смрти спасу тројицу мушкараца који су несмотрено кренули у потрагу за настрадалим колегом.

Тамо где обичан човек не подмеће ни ногу ватрогасци-спасиоци стављају своје главе и то је део њиховог посла. Интервенција на Тари била је једна од најзахтевнијих у каријерама искусних спасилаца из Ужица.
„Читава интервенција трајала је осам сати и самим тим можете да закључите да је веома захтевно, ризично и опасно”, рекао је Иван Бачетић, командир Ватрогасно – спасилачког батаљона из Ужица.

Када су кренули на интервенцију ови људи знали су да је њихов задатак извлачење теле настрадалог В. М. из амбиса подно видиковца Бањска стена, а онда су добили информацију да су још три живота угрожена.
„Акценат је био на спасавању та три лица, а на неких 300 метара смо пронашли и тело настрадалог. Пошто је ситуација таква да је неприступачан и стрм терен ге не може да се ради без ужади одлучили смо се на спуштању према језеру Перућац”, казао је Бечетић.

Овако сурова природа показала се у свој својој непредвидивости, јер је у сред акције дошло до одрона огромне стене.
„Свако кретање на том ужету уз такозвану сипу где се отиска камен и тако смо дошли у ситуацију да је један камен поприличне величине се отиснуо и на срећу није погодио нас али нам је оштетио део опреме”, рекао је Бечетић.

Ово није први пут да се на овом терену десе трагични исходи а најчешћи узрок су несмотрена фотографисања.

ГЗС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА