8.5 C
Uzice
октобар 20, 2019
FOTO RAZGLEDNICA UŽIČKE VESTI ZANIMLJIVOSTI

PODVIG MLADOG UŽIČANINA: Biciklom gazi Evropu i nada se podršci

Vladimir Ivanović je naš sugrađanin, rođen 11.07.1996. u Užicu. Od malih nogu gaji ljubav prema biciklizmu, kako takmičarskom tako i avanturističkom. Od prošle godine Vladimir se malo ozbiljnije upustio u avanture, tačnije, krenuo je da živi svoje snove. 

-Još od detinjstva sam obožavao vožnju biciklom. Vozio sam trke ispred škole za Dan grada Užica i osvajao medalje. Kasnije sam trenirao i vozio trke za biciklistički klub. Poslednjih godina veoma često odlazim na Taru, Zlatibor, Bajinu Baštu i obilazim zapadnu Srbiju što mi predstavlja neverovatno zadovoljstvo. Prvi veći izazov  za vožnju na duže staze sam imao prošle godine kada sam krenuo put Crnogorskog primorja na koje sam od Užica stigao za nepuna dva dana.

Od tada sam svakodnevno razmišljao koja će mi biti naredna destinacija. Zaključio sam da mi put do Barselone predstavlja pravi izazov i da ću do kraja puta obići deo Bosne, celo Hrvatsko primorje, deo Slovenije, Italiju od Venecije preko Padove, Verone, Milana, pa sve do Đenove i San Rema, Monte Kalo, Monako, celu Azurnu obalu i na kraju Barselonu.

Put je trajao 14 dana, gde sam dnevno prelazio 200 – 250km i na kraju prešao 2831km. Najteži deo puta bio je oko Splita i Makarske gde su već velike vrućine dodatno povećavali požari koji su se na pojedinim mestima spuštali i vrlo blizu magistrale. Drugi izazov bila je oluja u Italiji, ali je adrenalin bio sve veći i veći zbog nepredviđenih situacija sa kojima sam se susretao. Predeli, priroda, gradovi kroz koje sam prolazio bili su predivni kao i plaže na kojima sam se usput kupao. Takođe, neopisiv osećaj je spavanje pod šatorom u prirodi tj šumi, podno vinograda, maslinjaka…

Kada sam obelodanio ideju o putovanju, okolina je bila iznenađena i zatečena, ali sam tokom priprema i samog puta imao podršku porodice i prijatelja.

Na putu sam upoznao nove intersantne ljude različitih zanimanja sa kojima sam ostvario kontakt, jer nam je svima zajednički taj avanturisticki duh.

Sada sledi odmor, razmišljanje i pripreme za novi put i nove izazove naredne godine…

Vladimir trenutno traži sponzore koji bi mu pomogli u njegovim avanturama i zajedno sa njim u dogovoru napravili više humanitarnih akcija u kojima bi on bio promoter.
Svi zainteresovani mu se javiti na kontakt telefon: 0605606501

Užice – Oglasna Tabla

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Poziv stvaraocima za učešće na XXI Smotri likovnog amaterskog stvaralaštva Zlatiborskog okruga

Oglasna Tabla

Ivanjica – Neočekivano iznenađenje za Uča i njegovu đačku četu (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vesovićima izgrađena nova kuća

Oglasna Tabla

Konkurs za sufinansiranje programa za omladinu otvoren je do 28. oktobra

Oglasna Tabla

Hiljade kilometara zbog jedne kućice: Evo zašto su Kinezi zaljubljeni u Bajinu Baštu

Oglasna Tabla

DAN ODLUKE! Derbi u Užicu odlučiće ko će na lidersku poziciju

Oglasna Tabla

Срећна слава – Данас се слави Томиндан

Oglasna Tabla

Vremenska prognoza za vikend: Maglovita, sveža jutra i „letnji“ dani

Oglasna Tabla

Poslednja faza građevinskih radova na zlatiborskoj gondoli (VIDEO)

Oglasna Tabla