ОГЛАСНА ТАБЛА
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Подршка ужичким пољопривредницима у сарадњи са Фондацијом Дивац

Регионална развојна агенција (РРА) Златибор је у складу са уговором о сарадњи између ове агенције, града Ужица и Фондације Ана и Владе Дивац, а уз техничку подршку УСАИД Програма за конкурентну привреду, расписала Конкурс за подстицајна средства за развој пољопривреде у Ужицу у овој години. Конкурс је отворен до утошка планираних средстава.

Конкурсом је планирана подршка пољопривредницима који се баве производњом и прерадом хране са циљем даљег унапређења пољопривредне производње и руралног развоја на подручју града Ужица и то за набавку опреме за прерађивачку индустрију, тј. за прераду воћа и поврћа (нпр. хладњаче, млекаре, сушаре, пастеризаторе, вакумирке, етикетирке, пунилице и сл.), набавку опреме за прераду млека, инвестиције за копање бунара, инвестиције у сеоска туристичка домаћинства и домаћу радиност у руралним срединама (набавка опреме, улагање у инфраструктурне радове), инвестиције за набавку мрежа за засену и противградну заштиту, система за заливање засада као и за подизање и опремање пластеника за производњу поврћа, воћа, цвећа и расадничку производњу.

Град Ужице субвенционише набавку са 30% бесповратних средстава, односно максимално 120.000,00 динара по кориснику подстицајних средстава, а максималан износ подстицаја по овом конкурсу је до 400.000,00 динара са ПДВ-ом с тим да вредност инвестиције која је предмет подстицајних средстава не може бити мања од 50.000,00 динара са ПДВ-ом.

Пољопривредник практично добија бескаматни кредит са роком отплате од три године и субвенцијом од 30 одсто. У првој години враћа само 10 одсто кредита, а наредне две по 30 одсто.

Јавни позив је објављен на званичном порталу града Ужица www.uzice.rs, где се налази текст конкурса и неопходни обрасци, као и на интернет страници Фондације Ана и Владе Дивац www.divac.com/rs/Vesti.

За све додатне информације можете се обратити на бројеве телефона 031/523-065 и 031/510-098.

Конкурс је отворен до утрошка средстава, с тим да ће Комисија разматрати пријаве на конкурс и вршити рангирање пријава на седмичном нивоу.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за недељу – 10. децембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ђорђе у „стојадину“ обишао Европу и остварио дечачки сан

ОГЛАСНА ТАБЛА

Варали старије суграђане и узимали им хиљаде евра за запрашивање непостојећих стеница

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ако немате идеју шта спремити у току поста, ПРОЈИЦЕ СУ УВЕК ДОБРО РЕШЕЊЕ: Лако се праве, а цела породица ће уживати (РЕЦЕПТ)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Жесток удес на Копаонику

ОГЛАСНА ТАБЛА

Плаћено одсуство и за очеве

ОГЛАСНА ТАБЛА

Фонд ПИО најавио: Од 1. јануара нови услови за одлазак у пензију

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики спољнотрговински плус српске пољопривреде

ОГЛАСНА ТАБЛА

Мистериозне појаве на небу изнад Панчева и Ужица

ОГЛАСНА ТАБЛА