Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Подршка родитељству један од најважнијих приоритета у овој години

Од  1. јануара ове године свакој рођеној беби у Ужицу следује 10 000 динара уместо 5 хиљада, колико је то било прошле године. Мајке трећег и сваког следећег детета могу рачунати на 50 000 динара, што је са поменутих 10 хиљада за свако рођено дете износ од 60 хиљада динара. Дупло је увећана и позиција са које се пружа подршка ђацима првацима, па ће они поред школског прибора  уместо пет, добити 10 хиљада динара. Уз нове републичке и градске мере имају за циљ побољшање демографске слике у Ужицу, а једна од веома значајних је свакако и одлука која предвиђа да ће у овој години свако треће и наредно дете у породици имати бесплатан боравак у неком од ужичких вртића, уз приоритет при упису.

 

У овој години почеће и градња новог објекта вртића у МЗ Царина, чији ће капацитет задовољити потребе за боравком око 250 малишана. Тај пројекат вредан 130 милиона динара биће финансиран средствима Града и државе и у великој мери допринеће решавању дугогодишњег проблема, такозване листе чекања за пријем у објекте Предшколске установе Ужице.

Очекује се и да ће током ове године додатни капацитети бити обезбеђени и кроз реконструкцију и доградњу постојећих вртића, тамо где буду постојали услови, а са почетком грађевинске сезоне требало би да почну радови на адаптацији простора у коме ће бити отворен први сеоски вртић и то у МЗ Каран.

На помоћ, уколико им буде потребна, моћи ће да рачунају и родитељи деце којима је неопходно лечење, за шта је као и у претходној години обезбеђена позиција у буџету од три милиона динара.

uzice.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Одржива пољопривреда од кључног значаја за опстанак села

ОГЛАСНА ТАБЛА

Ново радно време Потпећке пећине и Старог града

ОГЛАСНА ТАБЛА

Бојан из Ужица је херој ковид епидемије: Очекивао запослење, добио шут карту

ОГЛАСНА ТАБЛА

Истиче рок за достављање финансијских извештаја за 2022. годину

ОГЛАСНА ТАБЛА

Објављене нове цене горива које ће важити до 7. априла

ОГЛАСНА ТАБЛА

Немања Видић кандидат за Кућу славних Премијер лиге

ОГЛАСНА ТАБЛА

Зелено – леви фронт Ужице подржава протест радника ЈКП Биоктош

ОГЛАСНА ТАБЛА

Конкурс за доделу стипендија студентима из уметничких области са територије Републике Србије

ОГЛАСНА ТАБЛА

Сезона алергија – како може да помогне замрзнута коприва

ОГЛАСНА ТАБЛА