20.8 C
Uzice
април 22, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Podrška poljoprivrednicima sa manje grla stoke

Čajetina – Zlatiborski Eko Agrar u ovoj godini neće moći da podrži poljoprivrednike koji imaju više od 20 krava, već samo one koji imaju od pet do 15.

„Oni koji imaju više od 20 krava i žele da investiraju u poljoprivredno gazdinstvo, npr. izgradnju štale, neće moći da dobiju subvenciju od strane Eko Agrara, već isključivo da konkurišu kroz mere IPARD-a“, izjavio je direktor Zlatiborskog Eko Agrara Vladimir Bojović.

Napominje da se od prvog poziva IPARD-a ne može mnogo očekivati. Poljoprivrednici će dobiti smernice šta mogu da dobiju i pod kojim uslovima.

„Povraćaj sredstava će biti izuzetno veliki (od 70 do 80 odsto), ali su zbog toga uslovi da se dobije takva subvencija izuzetno rigorozni. Onima koji budu blizu graničnih vrednosti, (ako im trebaju još dve ili tri krave do tog broja 20) mi ćemo ih podržati raznim subvencijama i regresima“, naveo je Bojović.

Poljoprivrednim proizvođačima preporučuje da u narednoj godini uspostave bolju sardnju sa osiguravajućim kućama koje isplaćuju znatno veće nadoknade za nastalu štetu.

„Nije poenta u propagiranju osiguravajućih kuća“, kaže Bojović, već, kako kaže u odgovornom poslovanju poljoprivrednih proizvođača i odgovornom odnosu prema njihovoj imovini.

Izvor:Glas zapadne Srbije/Zlatibor pres/Arhivska fotografija – Glas zapadne Srbije

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Bolnica u Užicu dobila ultrazvučni aparat zahvaljujući akciji „Asovi za decu Zapadne Srbije“

Oglasna Tabla

Sindikat srpske policije RC Užice organizuje 24. po redu Memorijalni turnir „Sećanje na Željka Simića“

Oglasna Tabla

Održan šesti Sajam obrazovanja „Zanimanje, zvanje, znanje“ (VIDEO)

Oglasna Tabla