ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Подршка локалним самоуправама у запошљавању теже запошљивих незапослених лица

„Кроз подржане пројекте укључиће се 400 незапослених у различите мере као што су обуке за потребе тржишта рада, обуке на радном месту код послодавца и др, док ће након тога најмање 80 незапослених лица бити економски оснажено, запослено или самозапослено“, истакако је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић приликом доделе уговора јединицама локалних самоуправа за пилот спровођење иновативних решења у области локалне политике запошљавања.

Министар је подсетио да су током 2022. године настављена позитивна кретања на тржишту рада, те да је стопа незапослености у трећем кварталу 2022. години износила 8,9% за становништво узраста 15 и више година, док је стопа запослености 50,8%. Он је рекао да су наведени подаци доказ да је Србија земља која се мења и да је до пре само десет година у Србији свака четврта особа била незапослена. „Ово су подаци који охрабрују, али нас истовремено и обавезују да у наредној години додатно интензивирамо активности и пружимо шансу што већем броју незапослених лица да стекну прво радно искуство, нова знања, да се запосле или самозапосле“, указао је Селаковић.

„Циљ нам је да се јединице локалних самоуправа додатно подрже за спровођење иновативних решења која треба да одговоре на препознате изазове на локалном тржишту рада, на потребе теже запошљивих незапослених лица и друштвено осетљивих група, ради подстицања запошљавања и побољшања њиховог социо-економског положаја“, указао је министар Селаковић.

Министар је рекао да пројекти изабраних локалних самоуправа посебну пажњу посвећују економском оснаживању жена, као и теже запошљивих лица, као што су старији од 50 година и припадници ромске националне мањине. Он је додао да ће поједини подржани пројекти биће од важности за промоцију и даљи развој социјалног предузетништва, као посебног вида социјалне економије.

Извор: Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питња

Podeli članak

Komentari

НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

БДП у последњем кварталу 2023. носили пољопривреда и грађевинарство

ОГЛАСНА ТАБЛА

Златибор – Мајстори виолине сутра у 10 сати отварају пршутијаду у Мачкату

ОГЛАСНА ТАБЛА

Шири се Иновациони бизнис центар на Златибору

ОГЛАСНА ТАБЛА

Електродистрибуција: Дезинформације о паметним бројилима и увећаним рачунима

ОГЛАСНА ТАБЛА

Листа пензионера са правом на одлазак у бању сутра, приговори до 8. марта

ОГЛАСНА ТАБЛА

Чоколадни мафини могу да се направе и без печења: Потребна су вам само 4 састојка

ОГЛАСНА ТАБЛА

Међународни дан ретких болести

ОГЛАСНА ТАБЛА

Запалио се паркирани аутомобил испред зграде у Ужицу

ОГЛАСНА ТАБЛА

Преступне године – шта би било да их нема

ОГЛАСНА ТАБЛА