Огласна табла
УЖИЧКЕ ВЕСТИ ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА

Подршка кроз социјални дијалог „Млади млађима“

У организацији Канцеларије за дуално образовање и Национални оквир квалификација у Техничкој школи Ужице уприличен је социјални дијалог “Млади млађима”, у оквиру ког су студенти са различитих факултета преносили своја знања и искуства стечена током школовања, ученицима првог разреда те школе. Циљ је како су истакли организатори помоћи младима да развију позитивне ставове и разреше дилеме у вези са дуалним образовањем.

Габријела Грујић директорка Канцеларије за дуално образовање и национални оквир квалификација истакла је важност овог програма и опредељеност Владе Републике Србије да настави да улаже у овакве пројекте.

“Огромна је дилема младих људи када се опредељују за свој каријерни пут и будуће занимање, бројне су препреке и изазови са којима се сусрећу и управо због тога Канцеларија за дуално образовање донела је одлуку да одржи трибине широм Србије под називом “Млади млађима”, где ће ученици имати прилику да са студентима са најразличитијих факултета Београдског а овде и Крагујевачког универзитета имати прилику да разговарају о свим дилемама и проблемима. Сигурни смо да управо студенти, који су пре само неколико година били пред истим избором, могу да им помогну. Такође присутни ученици ће све што буду чули моћи да пренесу својим вршњацима, а ми као доносиоци одлука добићемо прилику да сагледамо каково је тренутно стање у нашем образовању и да на основу тога планирамо даље стратешке програме”.

Према њеним речима Ужице је значајно и због тога што ће овде веома брзо бити успостављен и тренинг центар за дуално образовање о чему се такође разговарало.

“Ја верујем да ће ова школа уз подршку локалне самоуправе, Владе Републике Србије и велику подршку привредника Ужица добити статус тренинг центра, а ја ћу се као директорка Канцеларије данас изборити да што пре реализујемо овај пројекат. Сигурна сам да ће тренинг центар, који ће имати најсавременију опрему и где млади могу да интегришу и проверавају вредност својих теоријских знања и стекну компетенције омогућити отворена врата свих привредника који послују у граду и Златиборском округу.

Према речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић, град је увек спреман за добре иницијативе.

“То смо показали и пре десет година када смо храбро, међу првима прихватили дуално образовање. Данас, поносни на постигнуте резултате, желимо да заједно са Канцеларијом за дуално образовање помогнемо младима да разреше дилеме и лакше донесу одлуке које се тичу њиховог образовања и каријере. Знамо да ће у разговору са мало старијима од себе, лакше доћи до информација које су им потребне и сигурни смо да ће овај модел социјалног дијалога бити добар пример и нама у локалним самоуправама у којима постоје високошколске образовне установе. Техничка школа Ужице сигурно је право место за овакву врсту разговора а ми као град ту смо да пружимо сву неопходну подршку у даљем развоју дуалног образовања, као што смо то чинили и до сада”.

Техничка школа Ужице, једна је од првих школа у систему дуалног образовања у Србији и сва досадашња искуства ученика и послодаваца веома су добра, а са отварањем тренинг центра квалитет образовања биће подигнут на још виши ниво.

Град Ужице

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Временска прогноза за петак 9. јун

Радови на реконструкцији улице Исидоре Секулиц.

Још 239 нових корисника еколошки прихватљивих енергената у индивидуалним домаћинствима

Голд гондола обележава Светски дан велнеса на Торнику

Продужен рок за предају нелегалног оружја

Кенија отвара врата за српске производе

Почетак обуке нове генерације војника на служењу војног рока

Од септембра повећање плата радницима у просвети, медицинским сестрама и техничарима, мајкама десет хиљада по детету

ОГЛАСНА ТАБЛА

Променљиво облачно, нестабилно, с температуром до 27 степени

ОГЛАСНА ТАБЛА