Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Podnošenje prijava za podelu mineralnog đubriva do petka (VIDEO)

Privredno društvo za razvoj poljoprivrede „Zlatiborski eko agrar“, uz saglasnost Opštinskog veća raspisalo je Javni poziv – drugi krug za dodelu besplatnog mineralnog đubriva koje je Vlada Republike Srbije između ostalih dala i opštini Čajetina u količini od 67,5 tona.

Pravo na dodelu mineralnog đubriva (KAN 27% N) po osnovu drugog jvnog poziva može ostvariti fizičko lice koje je nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, u aktivnom i pasivnom statusu u 2018. godini koje poseduje zasade jagodičastog i bobičastog kao i ostalog voća na teritoriji opštine Čajetina.

„Na javni poziv – drugi krug mogu se javiti poljoprivrednici koji imaju zasade na teritoriji opštine Čajetina koji u svojoj biljnoj strukturi imaju jagodičasto i bobičasto voće, i iste uvedene u biljnu strukturu kod Uprave za trezor i to po istim propozicijama koje su važile po prvom javnom pozivu. Pravo na besplatno mineralno đubrivo imaće i poljoprivrednici koji u svojoj biljnoj strukturi imaju zasade voća na teritoriji opštine Čajetina i to minimum 0,30 ha jedne voćne vrste uvedene kod Uprave za trezor, ali nakon primarne raspodele mineralnog đubriva“, kaže Ivan Gujaničić iz Zlatiborskog eko agrara.

Na prvi javni poziv koji je bio raspisan 7. novembra, javilo se 215 poljoprivrednih gazdinstava od kojih je 213 ispunilo uslove. Važno je napomenuti da poljoprivrednici koji su ostvarili pravo na mineralno đubrivo po prvom javnom pozivu, ne mogu se prijavljivati po Javnom pozivu – drugi krug.

„Prijave se podnose od četvrtka 13. decembra do petka 21. decembra 2018. godine od 7:30 do 14:30 časova. Poljoprivrednicima bih skrenuo pažnju, posebno onima koji ne podnose zahtev po osnovu bobičastog i jagodičastog voća, da provere da li u svojim strukturama imaju minimum uvedeno 30 ari jedne voćne vrste“, dodao je Gujaničić.

Podnosilac prijave dostavlja sledeća dokumenta: popunjen obrazac prijave za dodelu sredstava u oblasti voćarstva, fotokopiju potvrde o statusu gazdinstva iz registra poljoprivrednih gazdinstava Uprave za trezor za 2018. godinu, fotokopiju izvoda biljne strukture Uprave za trezor za 2018. godinu i fotokopiju lične karte podnosioca prijave.

Popunjen obrazac prijave i potrebnu dokumentaciju podnosioci mogu dostaviti u prostorije PD „Zlatiborski eko agrar“. Mineralno đubrivo je već stiglo i uskladišteno je na stočnoj pijci u Krivoj Reci, a sa njegovom raspodelom krenuće se uskoro o čemu će poljoprivrednici biti blagovremeno obavešteni.

Izvor:zlatiborpress.rs/Dragana Rosić

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Ovako će izgledati Vlajkov plato posle rekonstrukcije (FOTO)

Oglasna Tabla

MUP pozvao građane da što pre podnesu zahteve za nove oružne listove! Kazne do 150.000 dinara

Oglasna Tabla

BRAVO: Luka, Matija i Elena osvojili 6 medalja u Sarajevu

Oglasna Tabla

Palačinke / pužići sa sirom i spanaćem (video)

Oglasna Tabla

Promocija knjige „Bunt i snovi Andrije Lojanice“

Oglasna Tabla

Danas promenljivo oblačno i suvo, sa sunčanim periodima, do 12 stepeni

Oglasna Tabla

Kulturno nasleđe – osnova za unapređenje međunarodne saradnje (VIDEO)

Oglasna Tabla

Od 17. februara do 23. februara pojačana kontrola u saobraćaju

Oglasna Tabla

Užički strelci najbolji drugog dana juniorskog Prvenstva Srbije u Nišu

Oglasna Tabla