7.5 C
Uzice
март 25, 2019
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Pođimo zajedno u obilazak mistične prestonice Bosne (SARAJEVO) 17. februara!

Pođimo zajedno u obilazak mistične prestonice Bosne u subotu 17.02. sa polaskom u 7h. Put nas prvo vodi do Višegrada gde pravimo pauzu za odmor i to vreme koristimo da obiđemo Andrićgrad i čuvenu ćupriju na Drini.


Neverovatan spoj istoka i zapada Sarajevu je dao jedinstveni šmek koji možete osetiti šetnjom ulicama ovog grada. Zajedno obilazimo najznamenitije tačke bosanske prestonice uz pratnju turističkog vodiča. Ovaj grad je uslovno rečeno i krivac za početak Prvog svetskog rata, a mi obilazimo i mesto atentata na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda odakle je sve krenulo. Ovaj mikro lokalitet i rekonstrukciju događaja obrađujemo sa posebnom pažnjom.


Sarajevo je poznato i kao mali Jerusalim upravo zbog mešanja raznih naroda u njihovih religija tokom turbulentne istorije grada. Za vreme pešačke ture kroz centar Sarajeva imaćete priliku da vidite i najpoznatije verske objekte poput srpske Saborne crkve, katedrale Srce Isusovo, jevrejsku sinagogu i džamiju na Baščaršiji sa čuvenom sahat kulom gde je snimana možda i najpoznatija scena iz filma Valter brani Sarajevo.


Miris ćevapa, bosanske kafe iz fildžana i zvuk sevdaha nas mami da zastanemo u nekom od mnogih lokala koji se nalaze na Baščaršiji, po završetku zvaničnog obilaska grada putnici dobijaju i slobodno vreme kako bi ga upotpunili uz neki od ovih lokalnih specijaliteta.
Povratak nazad je predviđen u večernjim satima uz usputne pauze kako bi nam putovanje prošlo što ugodnije.

 

CENA IZLETA: 1800rsd

Prilikom prelaska granice obavezno ponesite važeću ličnu kartu ili pasoš, maloletna lica granicu mogu preći samo uz pasoš!

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Sledeće nedelje počinje letnje računanje vremena

Oglasna Tabla

Uspešan vikend sportista Sevojna

Oglasna Tabla

Donacija zvučnih aparata za slepe i slabovide

Oglasna Tabla