3.4 C
Uzice
25 јануара, 2020
Užice Oglasna Tabla
FOTO RAZGLEDNICA ZLATIBORSKE VESTI

Podela auto sedišta deci rođenoj u drugoj polovini ove godine (VIDEO)

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Čajetina u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, podelio je 42 auto sedišta za decu rođenu u drugoj polovini ove godine. U ime opštine Čajetina, u Velikoj sali Skupštine opštine, predsednik skupštine Miloje Rajović poželeo je dobrodošlicu roditeljima i deci ističući koliko je bitno poštovanje pravila u saobraćaju i savesno ponašanje svih nas naročito kada su u pitanju naši najmlađi.

Značaj korišćenja auto sedišta za najmlađe još jednom je ponovljen na dodeli sedišta bebama rođenim od 1. jula do 15. novembra 2019. godine. Iz Centra za promociju bezbednosti saobraćaja iz Novog Sada naglašeno je da su prilikom korišćenja auto sedišta najbitnije tri stvari a to su da auto sedište odgovara uzrastu deteta, da sedište bude čvrsto pričvršćeno pojasom automobila za sedište automobila i poslednja, gde roditelji najviše i greše, jeste da dete bude čvrsto vezano kaiševima auto sedišta.

Na doleli je primerima pokazano u kolikoj meri pravilno korišćenje auto sedišta povećava bezbednost dece u slučaju nesreća, a vožnja dece na bezbedan način je i propisana zakonom, što će kontrolisati i policija. Roditelji su dobili informacije, ne samo o upotrebi dobijenih sedišta koja su za uzrast od devet do 36 kg, već i o takozvanim jaje sedištima koja su namenjena do oko 15. meseca.

Opština Čajetina je u ovoj akciji učestvovala sa dopremanjem 22 sedišta, dok je 20 sedišta donacija Agencije za bezbednost saobraćaja. U ovoj godini je u Čajetini rođeno 133 bebe, a u okviru poboljšanja mera populacione politike iz opštinskog rukovodstva poručuju da se planira povećanje sume za roditeljski dodatak.

Roditeljima su članovi Saveta za bezbednost saobraćaja preneli da ih svi zainteresovani mogu po potrebi kontaktirati. Sledeća dodela sedišta sa edukacijom biće organizovana u februaru ili martu.

Izvor:zlatiborpress.rs

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Spajanje domova zdravlja i bolnica može da počne

Oglasna Tabla

SNIMAK STRAVIČNE NESREĆE IZ IVANJICE: Pešaka pokosio auto pored puta, vozač odjurio sa mesta

Oglasna Tabla

Rebalansom povećano sa 20 na 40 miliona za mere energetske efikanosti

Oglasna Tabla

Novi repertoar bioskopa Art

Oglasna Tabla

Prijem za najuspešnije Užičane u 2019. godini (VIDEO)

Oglasna Tabla

Vreme u subotu malo toplije: Ujutru mraz, tokom dana suvo, temperatura do deset stepeni

Oglasna Tabla

Užice podiže spomenik Milovanu Miću Petroviću

Oglasna Tabla

Dve nesreće u Ivanjici, prva sa smrtnim ishodom u drugoj vozač udario pešaka i pobegao

Oglasna Tabla

Prosečna plata u novembru 56.331 dinar

Oglasna Tabla