ОГЛАСНА ТАБЛА
ФОТО РАЗГЛЕДНИЦА СРБИЈА

Почињу пријемни испити на факултетима Универзитета у Београду

Пријемни испити у првом уписном року на факултетима Универзитета у Београду, почињу данас и трајаће до петка.

У првом уписном року на 31 факултет пријавило се укупно 18.088 кандидата, а највеће интересовање је за Факултет организационих наука (ФОН) са 2.308 пријављених кандидата, саопштио је Универзитет у Београду. 

У односу на предвиђен број места, после ФОН-а највеће интересовање је на Стоматолошком, Архитектонском, Медицинском и Електротехничком факултету.

Кад је реч о студијским програмима, највеће интересовање је, као и прошле године, за психологију на Филозофском факултету – 547 кандидата за 116 места (4,71).

Најмање пријављених кандидата је на Факултету за физичку хемију, Физичком факултету и Техничком факултету у Бору.

“Пријемни испити почињу у понедељак и трају до петка. Управа Универзитета је у сарадњи са МУП-ом деловала превентивно како би пријемни испити били организовани на најбезбеднији могући начин“, истакао је проректор за наставу Универзитета у Београду проф. др Дејан Филиповић.

Објаснио је да се данас одржавају пријемни испити на 13 факултета, од чега седам факултета има пријемни само тог дана: Архитектонски, Саобраћајни, Факултет политичких наука, Економски, Биолошки, Географски и Хемијски.

На још шест факултета, у зависности од студијског програма или предмета који се полажу, данас почињу пријемни испити: Филозофски, ЕТФ, Рударско-геолошки факултет, Учитељски, Физички факултет и Пољопривредни.

“Порука кандидатима је да на пријемни дођу одморни и да буду сигурни у себе. Ово је први озбиљнији тест у њиховој каријери и треме мора да буде, али нека буде под контролом. У зависности од врсте пријемног испита, увек саветујем да се прочитају сва питања или задаци и да се крене од задатака тј. питања која кандидат зна, а да се за крај оставе најтежи задаци. На неким испитима нема увек довољно времена или има негативних бодова, па је зато важно добро стартовати са пријемним. Срећно свим кандидатима и желим им да упишу жељени факултет.” поручио је Филиповић.

Извор: РТС

Podeli članak

Komentari

NAJNOVIJE VESTI

Гром до темеља спалио још једну кућу у Ивањици

ОГЛАСНА ТАБЛА

Филм „Златибор планина богова“ представљен златиборској публици (видео)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Председници општина Пожега и Прибој поднели оставке

ОГЛАСНА ТАБЛА

На Златибору почело Балканско првенство у планинарској оријентацији

ОГЛАСНА ТАБЛА

Нови састанак синдиката и представника Владе заказан за 5. октобар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Велики успех ужичких школских библиотекарки

ОГЛАСНА ТАБЛА

Врхунско ЈЕЛО са кромпиром и кобасицама: Предлог за савршен ручак (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

ОГЛАСНА ТАБЛА

Временска прогноза за суботу – 30. септембар

ОГЛАСНА ТАБЛА

Провера обучености војника на добровољном служењу војног рока

ОГЛАСНА ТАБЛА